Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Verisign zawsze wart rozważenia.

Napisany przez 2cybercrash
Verisign (VRSN) doświadczył fazy spadkowej, 20$ dotychczas się trzymało, PE ok. 22, okazjonalnie pozytywnie zaskoczył. Mam nadzieję, że powoli dojrzeje. W każdym razie razem z pakietem zarejestrowałem go po 21,18$.

Napisany przez Dany1
cybercrash pisze: Verisign (VRSN) przeszło fazę boczną, 20$ zostało dotychczas utrzymane, PE ok. 22, czasami zaskakiwało pozytywnie. Oby teraz się rozwijało. W każdym razie wprowadzono pewien pakiet po 21,18$.
Doskonały czas, życzę powodzenia. VRSN w ciągu ostatnich dni, w przeciwieństwie do ogólnego trendu, spadł. Dziś Verisign się odwrócił...oby się utrzymało.

Verisign został podniesiony z celem cenowym 32$, co wystarcza dzisiaj na wzrost o 6%. W ostatnich dniach, podobnie jak cały rynek, szczególnie akcje z silnymi atakami sprzedających zabezpieczających, otrzymały promocję, oczywiście wystarczająca liczba akcjonariuszy straciła grunt pod nogami, żeby teraz można było dokonać podniesienia? Po ostrzeżeniu przed zamieszaniem, teraz powyżej punktu wyjścia. Obecnie wskaźnik cena/zysk wynosi 23,95. Dziś miały być ogłoszone wyniki, trzeba je jeszcze dokładnie zbadać. Miałem cel cenowy około 26/28. Aktualnie kurs wynosi 22,5$, można go kupować. Czyli dane będą dostępne po zamknięciu giełdy, 26 centów na akcję, aorientowany wskaźnik cena/zysk byłby trafny. Byłoby lepiej, gdyby wynik okazał się nieco wyższy od oczekiwań? Również 31 stycznia VRSN zostanie włączony do indeksu S&P500, zastępując Rebook. Zawsze ważne jest, aby mieć już wcześniej takie wskazówki dzięki analizie technicznej i poprzez listę obserwowanych spółek, inaczej goni się za uciekającymi kursami i płaci szybkim graczom wysokie ceny sprzedaży. Jeśli dzisiaj wyniki okażą się rozczarowujące, może pojawić się okazja do dokupienia akcji? Uzupełnienie: Po godzinach wyniki 26 centów, zwiększenie o 3,5% w handlu po sesji. Kurs powinien być utrzymany lub lekko wzrosnąć? Firma odnotowała także pojedyncze przychody z innych źródeł! Oto krótkie ogłoszenie: VeriSign zyskał na czwartym kwartale dzięki jednorazowemu zyskowi Czw 26 styczeń 2006 04:19 PM ET SAN FRANCISCO, 26 stycznia (Reuters) - Firma z branży bezpieczeństwa internetowego VeriSign Inc. (VRSN.O: Cytat, Profil Research) w czwartek opublikowała znacznie wyższy zysk kwartalny, zwiększony o jednorazowy netto zysk w wysokości 252 milionów dolarów z tytułu sprzedaży swojego biznesu bramki płatniczej. Zysk netto za czwarty kwartał wzrósł do 271,4 miliona dolarów, czyli 1,06 dolara na akcję, z 114,8 miliona dolarów, czyli 43 centów na akcję z przed roku. Spółka potwierdziła, że po wyłączeniu przedmiotów zysk na akcję wyniósł 26 centów - zgodnie z przeciętną prognozą Wall Street, zgodnie z ocenami Reutersa.

Verisign (VRSN) osiąga dziś poziom cenowy powyżej 24 USD. Transakcja może, ale nie musi zostać zrealizowana, po otrzymaniu informacji netto wynoszącej 10%.

Napisany przez Karat
Cześć Cybercrash Verisign to moja dawna ulubiona firma, ale z złymi wspomnieniami. Ostatnio widzę Cię tylko zalogowanego i znowu zalogowanego Skąd bierzesz tę niezachwianą optymistyczną postawę? Karat

Szacowny Karat, musisz poświęcić czas na dokładne prowadzenie protokołu dotyczącego rejestrowania transakcji oraz zamknięcia pozycji praktycznie co minutę. Czasami jest to kwestia kilku dni, a czasem wymaga tygodni i miesięcy bez istotnej zmiany kursu. Oprócz tego, jako jedna z niewielu osób, rejestruję odpowiednie momenty na zakończenie transakcji na rynku nabywców, praktycznie co minutę. To jednak nie jest praca dla śpiochów, to praca na pełnych obrotach przez całą dobę. To moja filozofia pracy w aktywnym handlu, która znacznie różni się od innych filozofii. Dodatkowo chciałbym wspomnieć, że wiele dobrych obserwacji i wskazówek na tej platformie bardzo mi pomaga. To wszystko nie ma nic wspólnego z optymizmem, optymizm zupełnie nie jest moim doradcą, to raczej budowanie na fundamentach, ich ocena, analiza techniczna, bieżące informacje o firmie, prognozy i perspektywy. W ten sposób określam potencjalny punkt na wejście, a potem przychodzi cierpliwość i nerwy.

Napisany przez beat
cybercrash pisze: ... a raczej opracowania danych fundamentalnych, oceny tych samych, analizy technicznej, bieżących komunikatów firmowych, prognoz i perspektyw. W ten sposób określam możliwy punkt do wejścia, następnie przychodzi cierpliwość i nerwy.
Cześć cybercrash! Wydaje się, że kierujesz optymizmem w przypadku Karat. U mnie są ciągle poszukiwani wiecznie kupujący (i sprzedający) klienci. :lol: W zasadzie robię to samo, ale z dużo mniejszym obrotem tytułów. Po prostu nie mam możliwości analizowania setek tytułów (nie jestem osobą, która ma długie godziny snu i zazwyczaj nie wstaję na zawołanie, ale z pewnym wysiłkiem to robię, bo chodzi o moje pieniądze)... Jeśli chodzi o mnie, buduję bazę danych, aby móc później jeszcze raz skorzystać z mojego opracowania i regularnie wpisywać tam swoje myśli itp. Ale to zajmuje czas. Czasami są przydatne strony internetowe, ale dla mnie samych zakładek to za mało. Być może zbyt dużo pracuję nad tym i istnieje genialne i efektywne rozwiązanie. Podziel się tym! Jak Ty to robisz?

Napisany przez Dany1
Verisign ponownie osiągnął poziom około 22 USD i mimo turbulencji na giełdzie nie porusza się z miejsca. Można by się pokusić o zakup małego pakietu.

Taka sama opinia: W celu dywersyfikacji dzisiaj w ramach dłuższego okresu czasu biorę pakiet po kursie 21,29$, ryzykując, że cena może tymczasowo spaść poniżej 20$. Warto wspomnieć, że Seagate zostało dołączone w okolicach 24$, dzisiaj też można dostać pakietki w okolicach 21,5$ jako prezent. Wskaźnik PE dla obu wartości jest bardzo solidny w okolicach 15. Mogę też przechowywać do drugiej połowy roku. Jeśli możliwe, handluj z uwzględnieniem zmienności.

Mały zielony sygnał na prerii wystarczył, aby wywołać netto 1,9% odchylenie Trade Verisign. Przy 22,49 nie ma przejścia, wykres dzienny wygląda jakby został pokrojony nożem!

Dziś otrzymałem groźbę przeprowadzenia kontroli w związku z księgowaniem lub handlem opcjami. Kurs spadł do 21,5$. Ze względu na ponowny brak płynności, brak wpływu, również wiele innych z komunikatami lub bez. Dzisiejszy bardzo chwalony AMD również ma dzisiaj trudności, prawie więcej niż Intel. Można powiedzieć, że yahoo, Toro, matschige Bananen CQB, IMH na granicy punktu równowagi ze słowami podziękowania dla rich reagują dzisiaj w miarę solidnie. VLCCF Crashtanker itp. Rynek przygotowuje się do podwyżki o 0,5% stopień procentowy, podobno jeszcze nigdy tak dużo na raz, chory Bernanke, czy wie, co robi?

Napisany przez Dany1
Dwudziestka nie utrzymała się i od kilku dni tylko spada na południe. Kiedy nadejdzie zwrot? Czy zobaczymy piętnastkę? Kiedy powinniśmy zdecydować się wejść?

Problemem były ledwo spełnione wymagania, a przede wszystkim bardzo ostrożne perspektywy. Tutaj również trwa okres stąpania w nieokreślonym czasie. Ale widzę właśnie, że Symantec dokonał lekkiego podniesienia perspektyw, kurs wczoraj odnotował minimalny wzrost intraday. Muszę chyba uzupełnić swoją pozycję z wejściem 24 tam. Nie trzymam teraz akcji Verisign, ostatnie transakcje zakończyły się z niewielkim zyskiem. Zawsze pobierane są porządne opłaty prowizyjne przez Swissquote, przynajmniej mają specjalną stawkę dla małych zamówień poniżej 2000$. Podobna sytuacja wystąpiła z Softbankiem, który wczoraj znacząco podskoczył. Jestem na około 60% straty księgowej! Inna interesująca firma internetowa to SINA, która znajduje się blisko silnego wsparcia w okolicach 20$.

Napisany przez Dany1
Dany1 pisze: Dwudziestka nie utrzymała się i od kilku dni spada tylko na południe. Kiedy nadejdzie zwrot? Czy zobaczymy piętnastkę? Kiedy warto iść na pokład?
O matko, piętnastka nadchodzi szybciej niż sądzono... Akcje VeriSign spadają po rezygnacji członków komitetu wynagrodzeń 3 sierpnia 2006 13:38 EDT -- Akcje VeriSign Inc., pod śledzeniem prokuratury w związku z przyznawaniem opcji na akcje, spadły najwięcej od roku po rezygnacji dwóch dyrektorów z komitetu wynagrodzeń w firmie.

VRSN pozostaje na mojej liście do obserwacji. Liczby były w porządku, ale perspektywy zostały obniżone. Istnieje również dochodzenie organu nadzoru giełdowego w związku z opóźnionym księgowaniem programów opcji. Czy zarząd być może korzysta z opcji i manipuluje kursami samodzielnie? Dwóch kapitanów opuszcza obecnie statek według dzisiejszej informacji. W tej chwili nie kupuję, czekam, czy cena spadnie do 15$, a potem jak zachowa się kurs.

Verisign ciągle idzie idealnie w stronę Gembeln. Ustabilizował się powyżej poziomu 20$. Został mi dzisiaj znowu zabrany z niewielką marżą. Zakres cenowy 21 do 25$?

Informacja mówi, że Verisign nadal będzie zarządzał domenami .com. Dziś pomaga to kursowi +10% do 26,5$, co oznacza, że ​​masowa przeszkoda 25$ została chwilowo pokonana. Ze względu na P/E < 10, wcześniejsze cele kursowe 30/35 są osiągalne. Niestety wszystkie zajęte. Czy może być ponownie zatrzymany, jeśli amerykańscy bankierzy zechcą się dołączyć? Moim wcześniejszym celem kursowym jest nawet trochę niedoszacowany.

Spółki notowane na NASDAQ stają się coraz bardziej loterią w tym obiecującym 2007 roku. Stabilne wyniki finansowe i obniżone perspektywy to znak rozpoznawczy dla Verisign (VRSN), PE wynosi 9,6 (!) Rynek otworzył się przyjaźnie, ale później amerykańscy Indianie rozsypali swój zły dane makroekonomiczne jak strzałki z powozu, skierowane w kierunku ofiar stojących na palach tortur. Przypadkowo, z niewyjaśnionych powodów, firma Verisign została oceniona na wyższym poziomie przez jednego z amerykańskich Indian, Sifela Nicolausa, co spowodowało wzrost kursu o 8%, co sprawia, że jest bardziej handlowy. Lepiej zakończyć transakcję, zanim następny Siuks zdegradowałby tytuł z powrotem z pomocą swoich strzał.

Napisany przez Dany1
Nie mam już Verisign w PF. ...jak zwykle sprzedałem właściwą akcję w niewłaściwym momencie....czy teraz kupić za ponad 30 dolarów? czy po prostu pominąć z pogardą?

Napisany przez Karat
Kiedy słyszymy takie nazwy jak Verisign, zawsze wracają wspomnienia dobrych złych czasów. Jednak teraz nie będę wymieniać wszystkich tych nazw. Znamy je wszyscy, mniej lub bardziej. Czasami kusi mnie, aby znowu zaryzykować, ale prawdopodobnie jest już na to za późno. Powinniśmy mieli odwagę, aby je zgarnąć kiedy były całkowicie zniszczone, leżąc na dnie, ale z dobrym pomysłem biznesowym. W tej chwili trzymam się mojego poniższego motto. Karat

Odpowiedź dla dany, Ocena Verisign. Wartość ta była faworytem dla systemów szyfrowania, nawet w sferze militarnej. Jednak Verisign jest także zarządcą nazw domen i pobiera roczne opłaty, zarabiając na tym, jak na krowie mlecznej. Tytuł jest regularnie popychany w nieprzewidywalne spirale kursowe przez silne ratingi bankowe, które faktycznie nie miały wpływać na decyzje inwestycyjne. Następnie Verisign często zawodził z prognozami lub nie spełniał szybkich prognoz. Obecnie Verisign jest jednym z niewielu wartościowych papierów akcyjnych o przyjaznej wydajności kursowej, przy kursie 30$ oficjalne wskaźnik PE wynosi około 17/18. Kilka razy z sukcesem handlowałem tą wartością z niewielkim zyskiem, ostatnio zamknąłem pozycję przy około 26$, potem nie dotykałem już papierów. Zgodnie z moimi obserwacjami, solidne spółki czasem osiągają nowe szczyty cenowe, co związane jest z opcjami pracowniczymi i instrumentami pochodnymi od banków, wtedy fundamenty naprawdę nie odgrywają już tak dużej roli, zawsze idzie to jeszcze trochę wyżej. Ze względu na nadal uczciwą wycenę, zimny strateg może po prostu zostawić zlecenie w zawieszeniu, ryzykując, że ponownie pojawi się spadek kursu? W 2005 roku w fazie silnego entuzjazmu już płacili ponad 35$!

Napisany przez Dany1
@cybercrash Dziękuję za Twoją obszerną odpowiedź. Pozostawmy Versign na liście obserwowanych. Nie zawsze można być wszędzie w tym samym czasie... @ Dachs... o jakie przysłowie Ci chodzi? Pewnie zostawiłeś je w swojej norze... :mrgreen:

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata