Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Przekroczenie limitu jako dodatek do kredytu ratalnego

Napisany przez ADMCI4
Skorzystaj z tej miłej platformy, aby rzucić trochę światła na mój umowę kredytową. Około dwóch miesięcy temu wraz z moją żoną wzięliśmy kredyt w Santander Bank. Dopiero później zauważyłem, że w umowie kredytowej jest wymienione, że możemy korzystać z pewnego rodzaju kredytu rotacyjnego w wysokości 2000 euro, który musimy jednak spłacać miesięcznie kwotą 75 euro. Jednak nie mamy rachunku osobistego w tej banku, jak to jest możliwe? Pozdrawiam Meyer

Napisany przez ADMCI4
Jesteś pewien, że chodzi o kredyt dyspozycyjny? Brzmi raczej jak drugi kredyt, który trzeba spłacać co miesiąc.

Napisany przez MThiemann
Cześć Meyer, dla mnie brzmi to raczej jak dodatkowa linia kredytowa, którą Santander Bank udostępniła Ci bez Twojego wcześniejszego żądania. To tak naprawdę pozytywny sygnał. Bank sprawdza Twoją zdolność kredytową podczas Twojego wniosku o kredyt. Jeśli jest ona wystarczająca, kredyt zostanie udzielony. Twoja zdolność zdaje się być na tyle dobra, że został Ci przyznany dodatkowy limit kredytowy do dyspozycji. Ogólnie rzecz biorąc, jest to na razie pozytywne, gdy potrzebujesz szybko dodatkowych środków finansowych. Ta linia kredytowa również zostanie odnotowana w Twoim raporcie kredytowym. Jeśli w przyszłości zechcesz ubiegać się o nowy kredyt lub finansowanie nieruchomości, będziesz mieć dodatkowy kredyt, który (nawet jeśli nie jest przez Ciebie wykorzystywany) będzie uwzględniany w Twoich miesięcznych wydatkach. Może to w przyszłości prowadzić do problemów i dodatkowej korespondencji. Zastanów się więc dokładnie, czy chcesz zachować tę linię kredytową. Pozdrowienia M. Thiemann

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata