Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Oferty kart Visa od różnych firm

Napisany przez ADMCI4
Proszę o wsparcie dla osoby niezorientowanej! Nigdy nie miałem karty kredytowej, ale chciałbym teraz sobie jedną załatwić. Myślałem o karcie Visa, ponieważ jest ona międzynarodowa i można nią zapłacić wszędzie. Trafiłem na oferty kart Visa od trzech różnych firm, np. ADAC, i nie wiem, którą teraz wybrać. Czy istnieją rzeczywiste różnice, czy usługi i opłaty są takie same dla mnie? Dziękuję + Pozdrowienia Shiloh

Napisany przez ADMCI4
Cześć Shiloh, też tego nie rozumiem. Zawsze myślałam, że karty kredytowe oferowane są przez banki lub same organizacje. Dlaczego więc nagle przez inne firmy? Pozdrowienia, Beatrix

Napisany przez EuroPaule
Cześć, istnieją zasadniczo dwa modele: 1. Karta, za pomocą której w ciągu miesiąca opłacasz odpowiednie rachunki i która raz w miesiącu pobiera naliczone kwoty rachunków z twojego konta. kredyt działa więc zawsze do następnego terminu miesięcznego obciążenia. Takie karty zazwyczaj wymagają corocznej opłaty. Mam na myśli około 40 €. W zamian nie płacisz tutaj odsetek. 2. Karta, która w zasadzie reprezentuje limit kredytowy. Wydajesz radośnie z konta karty kredytowej. Następnie saldo tego konta spada poniżej zera i płacisz odsetki. Te odsetki są często bardzo drogie. Sposób spłaty zostaje zazwyczaj ustalony inaczej w zależności od modelu karty. Takie karty często są również oferowane za darmo. Nawet z możliwością bezpłatnego wypłacania gotówki z dowolnego bankomatu na świecie. To można bardzo łatwo zaoferować przy tak wysokich stopach procentowych! Co zrobić? Model 2 to pułapka długów. Ponadto kredyt tutaj jest zbyt drogi. Można to wykorzystać jako pakiet awaryjny, jeśli na przykład podczas podróży potrzebujesz zabezpieczenia. W przeciwnym razie lepszą opcją jest karta debetowa oraz ewentualnie karta Mastercard, na przykład do tankowania. Nawiasem mówiąc, karta Mastercard (wcześniej Eurocard) jest co najmniej tak samo powszechna i również akceptowana wszędzie. Pozdrowienia, Paule

Napisany przez ADMCI4
Cześć EuroPaule, Dziękuję Ci za obszerną informację. Zdecyduję się na model 1. Pozdrowienia Shiloh

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata