Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Różne opłaty za nieudane obciążenia bankowe

Napisany przez ADMCI4
Jestem kompletnie zszokowany!!! Chodzi o następującą sytuację: bank znanego sklepu meblowego chciał zaksięgować obciążenie na moim koncie osobistym, ale niestety w tym dokładnym momencie nie było wystarczających środków. W rezultacie dostałem pismo od tego banku, z którego wynikało, że dokonają ponownej transakcji i obciążą moje konto dodatkowo o 25 euro z powodu nieudanej próby obciążenia. 1. Czy ta kwota jest w ogóle dopuszczalna? 2. Skąd się biorą różnice w opłatach za nieudane obciążenia? Dziękuję & Pozdrowienia Kürbis7

Napisany przez ADMCI4
Zawsze myślałem, że banki mogą w ten sposób zrekompensować swoje koszty, ale 25 euro wydaje mi się nieco zbyt wygórowane. Zawsze sądziłem, że to w okolicach 7 euro...

Napisany przez ADMCI4
Wysokość jest dopuszczalna ... opłata w wysokości 25 euro nie jest naliczana przez bank za przeniesienie do tyłu, ale przez firmę zajmującą się windykacją, gdzie opłaty za przeniesienie do tyłu, koszty upomnienia, koszty administracyjne itp. są sumowane. Ponadto nie rozumiem, dlaczego tak się denerwujesz? Wydaje mi się, że podpisałeś zobowiązanie do zapłaty kwoty X i musiałeś się liczyć z tym, że kwota będzie pobierana każdego dnia. Ponadto: Jeśli kwota, którą podpisałeś jako obciążenie, nie miała w danym momencie odpowiedniej pokrycia na Twoim koncie lub w limicie kredytowym... to nawet podlega to odpowiedzialności karnej i jest uważane za oszustwo...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata