Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Czy wykupić ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków, czy nie?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, eksperci forum, Zastanawiam się, czy powinienem zawrzeć ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków, czy nie? Czy to w ogóle ma sens? Jestem samozatrudniony, mam 32 lata i jestem singlem. Dzięki, pozdrowienia WildMan

Napisany przez PI112
Witaj Wildmanie, osobiście uważam ubezpieczenie od nieszczęśliwych wypadków, obok odpowiedzialności cywilnej i ubezpieczenia na wypadek niezdolności do pracy, za istotne. Czy warto się ubezpieczyć, to decyzja, którą możesz podjąć tylko sam. Jeśli mam ubezpieczenie i nic mi się nie stanie, prawdopodobnie będę później ubolewał nad tym, co można było zrobić z tą pieniędzmi. Ale jeśli mi się coś przytrafi, a nie mam ubezpieczenia, znajdę się w o wiele gorszej sytuacji. Nie możemy tutaj w forum udzielić jasnej odpowiedzi na to, w jaki sposób powinieneś się zabezpieczyć. Zbyt wiele ważnych czynników osobistych musi być uwzględnionych. Nic nie zastąpi indywidualnej porady. Najlepiej zwrócić się w tej sprawie do swojego zaufanego pośrednika/agenta i omówić całą kwestię z nim. Pozdrawiam, Chris

Napisany przez C. Andreas
WildMan pisze: Cześć Ekspertów Forum, zastanawiam się, czy powinienem wykupić ubezpieczenie na wypadek wypadku, czy nie? Czy to w ogóle ma sens? Jestem samozatrudniony, mam 32 lata i jestem singlem. Dziękuję, pozdrowienia WildMan
Cześć, również miałem to w planach, ale zdecydowałem się na ubezpieczenie od ciężkich chorób. Jest w nim objętych 41 chorób. Oznacza to, że w przypadku jednej z tych chorób otrzymuję kwotę x. Jest to mądre jako osoba samozatrudniona, ponieważ doświadczenie mówi, że potrzeba kilku tygodni, aby się znowu pozbierać. Najważniejsze choroby to rak, udar, zawał serca i poważny wypadek. Bardzo wartościowe jest również MultiRenta od Janitos. Jednak teraz zbyt daleko schodziłbym w jej wyjaśnianie. W każdym razie obejmuje ona także ubezpieczenie od nieszczęśliwych wypadków. W razie bliższych informacji proszę o krótki kontakt.

Napisany przez ADMCI4
Dziękuję za miłą odpowiedź. W większości przypadków prywatne ubezpieczenie od wypadków jest zbędne, ponieważ szybko można podwójnie lub potrójnie się ubezpieczyć. ubezpieczenie od wypadków w miejscu pracy jest pokryte przez pracodawcę, a w czasie wolnym przez związki zawodowe, kluby sportowe itp., prawda? Mam także ubezpieczenie ADAC. Dzięki, pozdrowienia WildMan

Napisany przez PI112
Cześć Wildmanie, Jesteś właśnie na drodze do popełnienia błędu, który często się zdarza. Przekonanie, że posiadając ubezpieczenie, jest się od razu odpowiednio i wystarczająco zabezpieczonym, często okazuje się mylne. Prawdopodobnie mówisz o ubezpieczeniu od wypadków przy pracy, czyli jeśli opłacasz składki do BG. Skontaktuj się z nimi, aby dowiedzieć się, jakie świadczenia otrzymasz w razie wypadku. To samo dotyczy klubów sportowych itp. Tutaj zazwyczaj istnieje tylko minimalne zabezpieczenie. Co do ADAC, nie znam się na nich wystarczająco, by móc powiedzieć, jak tam jest, ale zdecydowanie warto zapytać. Mimo wszystko uważam, że ADAC jest mocno przereklamowany i nieopłacalny jak na to, co oferuje, ale to tylko moje osobiste zdanie. Miej na uwadze, że ubezpieczenie od wypadków nie jest na wypadek uderzenia w palec, a na poważne konsekwencje. Po przystosowaniu domu i samochodu do potrzeb niepełnosprawnych, pierwsze 120.000€ + X szybko znika. Co do zawarcia ubezpieczenia typu DreadDisease jako osoba samozatrudniona, to absolutna bzdura. W takiej sytuacji potrzebne są ubezpieczenie chorobowe oraz ubezpieczenie na wypadek niezdolności do pracy, i nic więcej! Pozdrowienia, Chris

Napisany przez Planvoll
Rozważałem to, ale zdecydowałem się na ubezpieczenie od ciężkich chorób. Jest to zabezpieczenie na wypadek 41 chorób. Oznacza to, że w przypadku jednej z tych chorób, jeśli ją mam, otrzymam kwotę x. Cześć, widzę twoje zdjęcie i myślę, że jesteś jeszcze młody, zaczynasz świeżo i potrzebujesz pieniędzy. Mimo to nie wierzę ci, że jako młody przedsiębiorca zdecydowałeś się na ubezpieczenie od ciężkich chorób zamiast ubezpieczenia od niezdolności do pracy (BU). Zazwyczaj w ubezpieczeniu od ciężkich chorób nie ma ochrony na wypadek raka zdiagnozowanego w ciągu pierwszych 6 miesięcy po rozpoczęciu ubezpieczenia. Ponadto wiele rodzajów guzów jest wyłączonych, na przykład nieinwazyjne karcinomy, rak skóry, rak szyjki macicy, wczesne stadium raka prostaty. Dodatkowo wykluczone są choroby psychiczne i wiele innych......krótko mówiąc: więcej pozorów niż rzeczywistości! Podsumowując: W ubezpieczeniu od ciężkich chorób wymieniane są egzotyczne choroby (które mogą wystąpić może 2 razy w roku w Niemczech), ale pozornie sensowne nie są uwzględnione! Wymienione choroby trzeba bardzo dokładnie przeanalizować! ubezpieczenie od ciężkich chorób nigdy nie może zastąpić ubezpieczenia od niezdolności do pracy! Jeszcze jedna uwaga dotycząca WildMan: Będziesz zdziwiony, jak dobrze jesteś zabezpieczony jako przedsiębiorca przez opisane przez ciebie towarzystwa ubezpieczeniowe! Jeśli masz 5 EUR w kieszeni, możesz twierdzić, że masz pieniądze......tylko czy wystarczą na cały miesiąc?! Dla przedsiębiorcy jest wręcz konieczne, aby w swoim pakiecie zabezpieczeń mieć mieszankę ubezpieczenia od niezdolności do pracy i ubezpieczenia na wypadek nieszczęśliwych wypadków. Pozdrowienia

Napisany przez Mike Spezi
C. Andreas;25821 pisze:Hallo, miałem to także wziąć pod uwagę, ale zdecydowałem się na ubezpieczenie od ciężkich chorób. Jestem ubezpieczony na 41 chorób. Oznacza to, że jeśli zachoruję na którąś z tych chorób, otrzymam kwotę x. Jest to mądre posunięcie jako osoba samozatrudniona, ponieważ doświadczenie mówi, że potrzeba kilku tygodni, aby się ponownie pozbierać. Najważniejsze choroby to rak, udar, zawał serca i poważne obrażenia. O, drodzy uczniowie, jeden z Was mnie jutro zdradzi!! Zostałeś w rzeczywistości zdradzony i sprzedany. Nie widzę też nadziei na poprawę, mimo że naprawdę miałem nadzieję, że spróbujesz się tu przedstawić bez owijania w bawełnę!! CA zaskakuje nas teraz nawet znajomością medyczną, przy ocenianiu ważności chorób. Ale niestety pozdrowienia nadal przesyłają mu trudności z ortografią i dysleksją! Ani nie jest w stanie poprawnie czytać pytań, ani udzielać na nie poprawnych odpowiedzi. mike

Napisany przez admin
Cześć wszystkim! Właśnie przeczytałem komentarze. Każdy może wyrazić swoje zdanie i poprawić rzeczy z jego perspektywy. Jednak nie jest akceptowane atakowanie uczestnika forum osobiście ani formułowanie o nim jakichkolwiek innych twierdzeń, zwłaszcza jeśli nie można ich udowodnić. Jeśli uczestnik wykazuje zainteresowanie, wnosi swoje własne myśli i pobudza aktywną wymianę zdań, to tolerujemy niewielką autopromocję. Oczywiście nie może ona przekraczać pewnych granic. Będziemy to jednak kontrolować. Więc proszę, bądźcie merytoryczni i nie atakujcie innych piszących - jest to nie fair (błędy ortograficzne również nie są wstydem!). W tym duchu, miłego weekendu

Napisany przez Moni15
Tak, moim zdaniem ubezpieczenie od wypadków również ma sens, zwłaszcza wtedy, gdy większość ludzi nawet nie myśli o tym w późniejszym wieku. Wiele starszych osób boryka się z wypadkami.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata