Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Czy ubezpieczenie zdrowotne jest ważne także za granicą?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, Co zostanie mi zwrócone przez moje ubezpieczenie zdrowotne, jeśli coś mi się stanie za granicą? Załóżmy, że złamałem sobie rękę w Hiszpanii podczas urlopu i pilnie potrzebuję operacji. Czy moje ubezpieczenie zdrowotne pokryje ponoszone koszty? EmirHan

Re: Czy ubezpieczenie zdrowotne jest ważne także za granicą?

Napisany przez ADMCI4
Ponieważ Hiszpania jest państwem UE i koszty są rozliczane za pomocą karty europejskiej ubezpieczenia zdrowotnego, twoje ubezpieczenie pokryje koszty. W zagranicznych wizytach u lekarza płatności są zazwyczaj dokonywane gotówką, dlatego może się zdarzyć, że będziesz musiał najpierw zapłacić koszty gotówką i dopiero po powrocie do Niemiec złożyć rachunek do swojej ubezpieczalni. Ubezpieczalnia zwróci jednak tylko kwotę zgodną z niemieckimi przepisami. Oznacza to, że jeśli zapłacisz kwotę wyższą niż obowiązujący w Niemczech standardowy taryfikator, otrzymasz zwrot tylko części wydatków. Dlatego zdecydowanie zalecam zakup ubezpieczenia podróżnego przed wyjazdem za granicę. Z pozdrowieniami Anthons

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata