Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Moje pieniądze zniknęły! Na co muszę czekać. Agencja Finansowa Republiki Federalnej Niemiec GmbH- Papier wartościowy

Napisany przez doch
Moja ciotka wpisała mnie przed swoją śmiercią jako beneficjenta na swoim koncie książki długów, a następnie kupiła obligacje z ponowną reinwestycją w ramach 30-letniego zlecenia stałego. Poinformowała mnie o obowiązku powiadomienia Finanzagentur. Rok temu zlecenie stałe wygasło. Z wielkim zaufaniem czekałem na powiadomienie od Finanzagentur. Gdy się to nie stało, skontaktowałem się z Finanzagentur. Odpowiedź, jaką otrzymałem, to, że konto zostało usunięte. Od: schuldbuch@deutsche-finanzagentur.de Do: *********************** Wysłano: Poniedziałek, 17 sierpnia 2009, 09:15:23 Temat: Bundesrepublik Deutschland - Finanzagentur GmbH odpowiada na Pana zapytanie Szanowny Panie............... Poczekaj na odpowiedź dotyczącą usuniętego konta Pani S............... Sy Jak już wcześniej przekazano drogą e-mailową, możemy udzielić informacji tylko beneficjentowi wpisanemu na konto SB Pani M….. , dlatego zlecenie musi zostać przesłane pisemnie pocztą z uwagi na weryfikację podpisów. W międzyczasie przeszukamy archiwum w poszukiwaniu dokumentów (otwarcie konta i dokumentacji księgowej). Z poważaniem Bundesrepublik Deutschland - Finanzagentur GmbH Centrum Obsługi Telefon (0800) 2225510... Jestem Panią M…, a Pani S… to moja ciotka. Nie wiem, jak konto zostało usunięte, gdzie pieniądze się podziały, na co jeszcze mam czekać? Od 18.08.2009, kiedy wysłałem swoje pełnomocnictwo Finanzagentur, jestem ciągle wprowadzany w błąd. Dopiero po dwóch miesiącach doszli do wniosku, że: Pani S............... to jedna z ich koleżanek - Pani S.... to moja ciotka Telefonicznie powiedziano mi, że nie ma 30-letniego zlecenia - jednak jest to również podane w broszurach Piszą mi o koncie moich rodziców - o czym nigdy ich nie pytałem! Od 80 dni jestem wprowadzany w błąd przez Finanzagentur. Komenda Policji we Frankfurcie nad Menem nawet nie odpowiedziała na naszego e-maila z 25.09.2009. Komenda Federalnej Policji skierowała nas do Ministerstwa Finansów. Ministerstwo Finansów również nas wprowadziło w błąd. Rzeczniczka prasowa Parlamentu Hesji zaproponowała nam Komitet Petycji. Najpierw złożyłem pojedynczą petycję, ale nie otrzymałem nawet numeru rejestracyjnego, dlatego złożyłem petycję publiczną, która nie została opublikowana, ale otrzymaliśmy numer rejestracyjny. Europejski Rzecznik Praw Obywatelskich w Strasburgu w ciągu dwóch dni również poinformował mnie drogą e-mailową i przydzielił numer rejestracyjny. Skierował mnie do Komitetu Petycji. BD Finanzagentur GmbH jest reprezentowana wyłącznie przez Ministerstwo Finansów. Czy Komitet Petycji nie ma obowiązku zbadać sprawę, jeśli Ministerstwo Finansów nie rozwiąże naszej sprawy? Komitet Petycji nie chce opublikować mojej petycji publicznie. Zagrozono mi zablokowaniem konta użytkownika, jeśli nie przestanę przesyłać swojej petycji. Dlaczego? Jeśli nie mam wiedzy o koncie książki długów i nie zgłoszę się, Finanzagentur nie powiadomi mnie? Jeśli ktoś nie ma wiedzy o koncie książki długów (np. prezent niespodzianka) lub jest beneficjentem, a krewni zmarli, czy nie zostanie powiadomiony? Gdzie trafiają pieniądze? konto książki długów jest usuwane dopiero wtedy, gdy saldo zostanie przelane. Nie rozumiem, dlaczego nie zostałem powiadomiony, skoro klient musi zostać powiadomiony na 6 tygodni przed terminem wygaśnięcia. Kto jest za to odpowiedzialny? Z poważaniem Jednak

Re: Moje pieniądze zniknęły! Na co muszę czekać. Agencja Finansowa Republiki Federalnej Niemiec GmbH- Papier wartościowy

Napisany przez EuroPaule
Cześć, to skomplikowany przypadek, którego nikt tutaj na forum nie jest w stanie ocenić. Zalecam skontaktowanie się z biurem konsumenckim lub prawnikiem. Pozdrowienia, Paule

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata