Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na tematy związane z pracą i zawodem.

Re: Zgłoszenie działalności gospodarczej obok pracy głównego pracodawcy.

Napisany przez ADMCI4
Tak jak wielu innych, nie mogę już utrzymać się tylko z mojego głównego zajęcia. Dlatego pomyślałem o zarejestrowaniu działalności gospodarczej. Chcę sprzedawać spodnie i bluzki dziecięce z domu. Potrzebuję też trochę kapitału początkowego. Jak teraz postępować? Czy najpierw muszę zarejestrować firmę, a potem zwrócić się do banku o kredyt, czy też odwrotnie? Będę wdzięczny za wszystkie wasze doświadczenia. Pozdrowienia, Pippin

Napisany przez sknelson13
Cześć, musisz zarejestrować działalność gospodarczą w odpowiednim urzędzie gminy, zazwyczaj nie trwa to długo i wiąże się z opłatami administracyjnymi. W banku można z góry dowiedzieć się, jakie dokumenty będą potrzebne. Prawdopodobnie będziesz potrzebować biznesplanu. Ważne jest również, abyś uzyskał zielone światło od swojego pracodawcy na prowadzenie działalności gospodarczej dodatkowo. Ponadto polecam Ci seminarium, które niedawno również odbyłem. Praktyczne wsparcie oferowane przez przedsiębiorstwo szkoleniowe podczas seminarium bardzo mi pomogło. Oto link Seminarium Tajniki sukcesu na eBay.de: Szkolenia, Seminaria Uczenie (kończy się 20.11.09 14:17:16 CET)

Napisany przez ADMCI4
Cześć Pippinie, po pierwsze zalecam odwiedzenie banku. Jeśli bank nie udzieli Ci kredytu na założenie firmy, nie będziesz musiał nawet rejestrować działalności gospodarczej.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata