Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Rozwiązanie kont oszczędnościowych bez ruchu na koncie

Napisany przez ADMCI4
Mam nadzieję, że tutaj znajdę pomoc!!! Ostatnio na rodzinnym przyjęciu moja ciotka opowiedziała mi, że moja babcia za dawnych czasów założyła dla mnie książeczkę oszczędnościową. Oszczędzała na niej, ale nigdy mi jej nie przekazała. Pewnie zapomniała... Teraz moja ciotka powiedziała, że książeczka oszczędnościowa, na której od lat nie działo się nic, w końcu zostanie zlikwidowana. Ale przecież nie może tak być, bez informowania posiadacza konta, prawda? Nikt mnie nie informował, a moja babcia nie żyje od dwóch lat. Co mogło się stać z pieniędzmi?

Napisany przez PI112
Cześć Niemandsland, faktycznie zdarza się, że książeczki oszczędnościowe, na których przez pewien czas nie działo się nic, są likwidowane. Podczas mojego szkolenia jako bankowiec (po szkoleniu nigdy więcej nie miałem z tym nic wspólnego) po 10 latach to się zdarzyło, jednak tylko jeśli na książeczce oszczędnościowej było mniej niż 100 marek. Jest to wyłącznie związane z kosztami administracyjnymi, jakie bank ma z powodu takich książeczek oszczędnościowych. Jednak jeśli klient zgłosi roszczenia, te operacje można łatwo zweryfikować. Środki zostaną wypłacone, tak jakby książeczka oszczędnościowa nadal istniała, czyli wraz z odsetkami do dnia, w którym klient znowu się pojawi. Pozdrowienia, Chris

Napisany przez ADMCI4
To może oznaczać, że bank zidentyfikował konto bieżące, na przykład prowadzone przez Twoją babcię, na które przelała pieniądze. Prawdopodobnie zostało to włączone do spadku.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata