Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Czy wynajem firmowego pojazdu jest zdecydowanie opłacalny?

Napisany przez ADMCI4
Jakiś czas temu dowiedziałem się o tej niezmiernie pomocnej platformie i chciałbym teraz skorzystać z niej także dla siebie. Planuję w najbliższej przyszłości założyć własną małą firmę instalacyjną. Oczywiście potrzebuję przynajmniej jednego firmowego pojazdu. Czy zawsze opłaca się wynajmować ten pojazd dla firmy, czy może lepiej jest go zakupić od razu? Myślę przede wszystkim o ewentualnych wysokich opłatach jednorazowych, które mimo wszystko się pojawią. Czy są jakieś wskazówki? Specjalista od kluczy do rur

Napisany przez ADMCI4
Cześć specjalisto od kluczy do rur, to zależy trochę od twojego planu. Jeśli pojazd ma zawsze być na bieżąco, Leasing prawdopodobnie długoterminowo będzie tańszą opcją.

Napisany przez C. Andreas
Rohrzangenprofi pisze: Zauważyłem niedawno tę bardzo pomocną platformę i chciałbym teraz skorzystać z niej także dla siebie. Zamierzam wkrótce otworzyć małą firmę instalacyjną. Oczywiście potrzebuję przynajmniej jednego firmowego pojazdu. Czy dla firmy zawsze bardziej opłacalne jest Leasingować pojazd, czy może też być korzystne kupić go od razu? Myślę zwłaszcza o ewentualnych wysokich jednorazowych opłatach, które mimo wszystko się pojawiają. Czy są jakieś wskazówki? Rohrzangenprofi
Cześć, życzę Ci powodzenia w Twoim przedsięwzięciu. Gdy kupujesz pojazd, musisz go zaksięgować w bilansie. Twoją korzyścią jest możliwość odpisania od podatku odsetek od kredytu, amortyzacji i wszystkich kosztów. Amortyzacja to koszty. Leasing to miesięczne obciążenie i wchodzi również do Twoich kosztów, nie masz amortyzacji. Ogólnie rzecz biorąc, jeśli chcesz oszczędzać kapitał własny, to Leasinguj. Jeśli chcesz mieć wyższe koszty w swoim rozrachunku zysków i strat, to kupuj.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata