Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Opłaty za wypłatę gotówki z karty kredytowej

Napisany przez ADMCI4
Cześć i dzień dobry. Byłem zupełnie zszokowany, gdy ostatnio po raz pierwszy wypłaciłem gotówkę moją kartą kredytową i zobaczyłem na wyciągu, że kosztowało mnie to 5 euro opłat. Wypłaciłem jedynie 50 euro! To są 10% opłat, co jest naprawdę skandaliczne. Chciałbym dowiedzieć się, czy opłaty zależą od kwoty wypłaty i są więc jeszcze wyższe przy większych kwotach, czy zawsze wynoszą 5 euro, zwłaszcza w każdym banku. Dziękuję bardzo, Summerjam

Napisany przez ADMCI4
Cześć Summerjam, już kilka razy wypłacałem pieniądze moją kartą kredytową, gdy na moim koncie zabrakło środków. Zawsze płaciłem opłatę w wysokości 5 euro, nawet jeśli wypłacana suma była znacznie większa. Udeka04

Napisany przez ADMCI4
Summerjam: Ceny znajdziesz w warunkach banku, który wydał twoją kartę kredytową. Są banki, które pozwalają swoim klientom na bezpłatne wypłaty na całym świecie, a inne, takie jak np. Amex, które pobierają opłaty w wysokości 45 euro za wypłatę 1000 euro gotówki :/ Udeka: Wypłacanie pieniędzy z karty kredytowej, gdy konto bieżące nie pozwala na to? To oszustwo jeźdźectwo na kartach kredytowych ... O ile nie można zarzucić ciężkiego zamiaru oszustwa, jeźdźectwo na kartach kredytowych jest mało istotne karnie, ale może doprowadzić do wypowiedzenia umowy przez instytucję bankową, która kartę wydała, a w niektórych przypadkach do zerwania całego związku klienta z bankiem.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata