Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Umowy oszczędnościowe dla dzieci!

Napisany przez ADMCI4
Cześć, chcemy jako odpowiedzialni rodzice otworzyć kontrakt oszczędnościowy dla naszych dzieci. Czy jest to w ogóle możliwe, czy też istnieją określone limity wiekowe dla tych umów? Dziękuję za odpowiedź.

Napisany przez C. Andreas
Cześć, chcemy jako odpowiedzialni rodzice otworzyć dzieciom konto oszczędnościowe budowlane. Czy to w ogóle możliwe, czy istnieją określone granice wiekowe dla tych umów? Dziękujemy za odpowiedź. Cześć, oczywiście, że tak, bez względu na wiek. Macie 2 możliwości. a.) Możecie otworzyć konto oszczędnościowe budowlane na swoje dzieci i podpisać je jako uprawnieni, ponieważ wasze dzieci są niepełnoletnie (jeśli tak jest). Możecie wtedy wpłacać środki w dowolnej chwili lub realizować comiesięczne obciążenia. Od 16. roku życia będziecie mieli również prawo do ulgi mieszkaniowej w wysokości 45 euro, jeśli wpłacicie co najmniej 512 euro rocznie. b.) Możecie otworzyć konto oszczędnościowe budowlane na własne imię i normalnie wpłacać środki. Później będziecie mogli przenieść umowę kredytu budowlanego na imię Waszego dziecka/dzieci. Wymaga to tylko dokumentu i waszego oświadczenia woli co do przelewu. Jakiego rodzaju konto oszczędnościowe budowlane chcielibyście otworzyć, czysto oszczędnościowe czy z możliwością uzyskania pożyczki?

Napisany przez ADMCI4
Kochani, moim zdaniem oszczędzanie na cele budowlane jest możliwe w każdym wieku. Jeśli wasze dzieci mają więcej niż 16 lat, jak już wspomniał C. Andreas, mogą nawet skorzystać z państwowej pomocy i otrzymać premię mieszkaniową oraz premię dla oszczędzających pracowników. To naprawdę korzystne rozwiązanie, niezależnie od dochodu rodziców...

Napisany przez PI112
Witaj, Mogę założyć BSV dla dzieci w każdym wieku. Jednakże sensowność i wiarygodność zakładania BSV dla 4-latka pozostawiam otwartą kwestią. Pozdrowienia, Chris

PI112 pisze: Dzień dobry, mogę założyć BSV dla dzieci w każdym wieku. Jednak czy jest to rzetelne i sensowne dla czterolatka, to kwestia dyskusyjna. Pozdrowienia, Chris
To zależy od umowy. Uważam, że umowa z prawem do pożyczki jest błędna lub lepiej powiedzieć - w niewłaściwym miejscu. Natomiast umowę o stopę zwrotu zdecydowanie tak, zrobiłem już kilka dla małych dzieci. Bezpieczne 4% i zwrot opłaty za aktywację - to dla konserwatywnego inwestora coś wartościowego.

Napisany przez Mike Spezi
C. Andreas pisze: To zależy od umowy. Uważam, że umowa z prawem do pożyczki jest błędna albo raczej na niewłaściwym miejscu. Umowę oprocentowania zdecydowanie już tak, zrobiłem już kilka dla małych dzieci. Bezpieczne 4% i zwrot opłaty za zamknięcie, to jest coś, co powie konserwatywnemu inwestorowi.
No Andreas, teraz mówisz prawie moim językiem!

Mike Spezi pisze: Do Andreas, teraz mówisz prawie w moim języku!
O mój Boże, z twoich ust.

Napisany przez PI112
Cześć, Muszę teraz również się poprawić. Od czasu mojego szkolenia na bankiera nie miałem zbyt wiele do czynienia z BSV. Dlatego nie jestem na bieżąco z ofertami konkurencji. Jeśli informacja o 4% jest prawdziwa, to nie jest zła inwestycja dla dzieci, która przynajmniej powinna zostać wzięta pod uwagę. Pozdrowienia, Chris

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata