Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: Nowości z Absurdystanu lub coś w tym stylu.

Napisany przez ADMCI4
Więc teraz chcę wam opowiedzieć małą historię, a potem powiedzcie mi, co o niej sądzicie. Kilka tygodni temu złożyłam podanie o pracę jako specjalista ds. podatkowych w biurze doradztwa podatkowego. Wszystko było już jasne, dopóki szef ponownie zapytał mnie o moje dwójkę dzieci i stan cywilny. Kiedy powiedziałam mu, że ojciec dzieci mieszka za granicą i jestem z nimi sama, nagle przestał być taki uprzejmy. Chciał się ze mną skontaktować telefonicznie, ale tego nie zrobił. Oczywiście od razu zrozumiałam, o co chodzi. Po trzech tygodniach od znajomej usłyszałam, że zatrudnił starszą panią, która dostaje znacznie wyższą pensję, niż tę, którą prosiłam. Lepiej jest dla takiej osoby płacić więcej pieniędzy na stałe, niż radzić sobie z krótkotrwałymi brakami personelu. Żyjemy w wspaniałym świecie, bardzo przyjaznym dla dzieci! Czy znacie coś podobnego? Nie chcę czuć się tak sama!!! Pozdrawiam Jeanie

Re: Nowości z Absurdystanu lub coś w tym stylu.

Napisany przez Chen
Cześć, niestety znam to z własnego doświadczenia. Matka samotnie wychowująca 2 dzieci oznacza dla pracodawcy od samego początku ryzyko, że matka będzie częściej nieobecna, na przykład gdy jedno z dzieci zachoruje itd. Nadal Niemcy nie są przyjazne rodzinom i dzieciom, niezależnie od tego, co próbuje się nam wmówić.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata