Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Użytkowanie karty kredytowej w krajach spoza strefy euro

Napisany przez ADMCI4
Przed zwróceniem się bezpośrednio do mojego banku, poszukam porady na tym niezwykle kompetentnym forum. Planuję w przyszłym roku zrobić dłuższe wakacje w Ameryce Południowej. Oczywiste jest, że mój karta kredytowa będzie często używana. Dlatego chciałbym dowiedzieć się, czy organizacje kart kredytowych pobierają dodatkowe opłaty za transakcje w obcych walutach oprócz konwersji walut. Kiedyś słyszałem coś na ten temat. Być może ktoś wie, jeśli tak, jak wysokie są te opłaty.

Napisany przez ADMCI4
Tak, takie opłaty są faktycznie pobierane. Są jednak różne w zależności od organizacji. Zazwyczaj wynoszą 1-2% wartości transakcji w obcej walucie. Miłego wypoczynku! Ronny

Napisany przez Anonymouse
To zależy. Z moją debetową kartą kredytową z Ing Diba płacę tylko kurs wymiany, nic więcej. Pozdrowienia Anonimowy

Napisany przez 2Escorpio
Karta debetowa kredytowa euro... chcesz zarezerwować samochód na weekend za 330 euro... ale firma blokuje 2500 euro jako zabezpieczenie, bo np. to klasa S... Czy autoryzacja zostałaby odrzucona? Codziennie mam z tym do czynienia, ale nie w wersji debetowej.

Napisany przez ADMCI4
Dziękuję za miłe odpowiedzi Pozdrowienia René1209

Napisany przez Anonymouse
Escorpio pisze: Karta debetowa i kredytowa euro na swoim koncie bieżącym... chcesz zarezerwować wynajem samochodu na weekend za 330 euro... firma blokuje jednak 2500 euro jako zabezpieczenie, bo to np. klasa S... Czy wtedy wstępna autoryzacja zostałaby odrzucona? Chociaż codziennie mam z tym do czynienia, to nie w wersji debetowej.
Nie mam 2500 euro na koncie, więc zakładam, że zostanie to odrzucone.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata