Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Uszkodzenie do naprawy w trakcie trwania finansowania.

Napisany przez ADMCI4
Wiosną zakupiłem ekskluzywną ekspres do kawy, który był bardzo drogi i dlatego musiałem go sfinansować. Finansowanie trwa 33 miesiące, czyli jeszcze ponad dwa lata. Po upływie dwóch lat gwarancja na urządzenie jednak wygasa. Co mam zrobić z urządzeniem, jeśli po okresie gwarancji, ale w trakcie spłacania finansowania, pojawi się usterka do naprawy? Czy wtedy urządzenie nadal należy do sprzedawcy, czy już do mnie? Kto ponosi odpowiedzialność za szkodę?

Napisany przez ADMCI4
Rafido pisze: Wiosną kupiłem wyjątkową maszynę do kawy, która była bardzo droga i musiałem ją sfinansować. Finansowanie trwa 33 miesiące, czyli jeszcze ponad dwa lata. Po upływie dwóch lat gwarancja na urządzenie wygasa. Co zrobić z maszyną, jeśli po okresie gwarancji, ale w trakcie trwania finansowania, wystąpi uszkodzenie wymagające naprawy? Czy urządzenie nadal należy do sprzedawcy czy już do mnie? Kto będzie odpowiedzialny za szkodę?
Hejka!!!! Cóż, jeśli po upływie gwarancji wystąpi uszkodzenie, będziesz musiał sam pokryć koszty naprawy. Urządzenie należy do Ciebie od momentu odbioru, chociaż finansujący jest właścicielem. Pozdrawiam

Napisany przez ADMCI4
Rafido pisze: Wiosną zakupiłem wyśmienitą maszynę do kawy, która była bardzo droga i dlatego musiałem ją sfinansować. Finansowanie trwa 33 miesiące, czyli jeszcze dobre dwa lata. Po upływie dwóch lat gwarancja na urządzenie wygasa. Co zrobić z maszyną, jeśli po upływie gwarancji, ale w trakcie trwania finansowania, zajdzie uszkodzenie wymagające naprawy? Czy urządzenie wciąż należy do sprzedawcy czy już do mnie? Kto ponosi odpowiedzialność za szkodę?
Masz chyba pewne wyobrażenia!!! Oczywiście, że to jest Twoje urządzenie, nawet jeśli trwa jeszcze finansowanie. Wyraźnie to Ty też jesteś osobą, która musi pokryć koszty szkód po wygaśnięciu gwarancji.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata