Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Niska gwarancja oprocentowania w umowach oszczędnościowych budowlanych!

Napisany przez ADMCI4
Cześć, chciałbym opisać Wam następującą sytuację: Jakiś czas temu zasięgałem informacji na temat umowy oszczędnościowej budowlanej w moim banku. Wczoraj otrzymałem nieoczekiwaną rozmowę od doradcy kredytowego, który opowiedział mi o korzyściach zabezpieczenia obecnie niskiej stopy procentowej hipoteki. Oczywiście, na pierwszy rzut oka nie wydawało mi się to zbyt przekonujące i wiarygodne. Było mi jasne, że próbował mi wcisnąć kredyt hipoteczny. Mimo że już sam się o to dowiedziałem, chciał on skorzystać z tej okazji! Mimo wszystko wzbudził moje zainteresowanie, a pytanie o długoterminowe zabezpieczenie niskiej stopy procentowej nie daje mi teraz spokoju. Kto miałby na to odpowiedź? Byłbym naprawdę wdzięczny za to wyjaśnienie! Pozdrowienia, Patricks24

Napisany przez ADMCI4
Cześć, W Twoim miejscu nie zareagowałbym od razu. Zazwyczaj banki starają się sprzedać różnorodne kredyty swoim klientom, aby osiągnąć ustalone miesięczne portfolio. Mam wrażenie, że w Twoim przypadku chodzi o umowę oszczędnościową mieszkaniową. W zależności od warunków umowy zachowujesz prawo do korzystania z obowiązujących w danym momencie oprocentowania zarówno na oszczędności, jak i kredyty przez najbliższe 20 lat. Jeśli masz szczęście i stopy procentowe będą dalej rosnąć - dokonałeś dobrego interesu! Powinieneś wiedzieć, że to nie jest specjalne traktowanie ze strony banku, ale raczej wykorzystanie obecnej sytuacji rynkowej. Pozdrawiam, Wild-Horst

Napisany przez C. Andreas
Patricks24 pisze: Salut, chciałbym opisać następującą sytuację: Jakiś czas temu uzyskałem informacje na temat umowy oszczędnościowej w moim banku. Wczoraj otrzymałem niespodziewany telefon od doradcy kredytowego, który opowiedział mi o korzyściach zabezpieczenia obecnego niskiego oprocentowania kredytu hipotecznego. Oczywiście na początku wydawało mi się to mało przekonujące i wiarygodne. Było mi jasne, że próbuje mi wcisnąć kredyt hipoteczny związany z umową oszczędnościową. Mimo że już sam się zdążyłem dowiedzieć, chciał on skorzystać z tej okazji! Mimo wszystko wzbudził moje zainteresowanie, a pytanie o długoterminowe zabezpieczenie niskiego oprocentowania nie daje mi spokoju. Kto ma na to odpowiedź? Byłbym bardzo wdzięczny za oświecenie! Pozdrowienia, Patricks24
Cześć Patrick, Wyraźnie, chodzi o zachwalanie Ci konta oszczędnościowego. Jeśli masz możliwość oszczędzania co miesiąc, z pewnością można się zastanowić. Proszę jednak pamiętać, że oszczędzanie w ramach umowy oszczędnościowej opłaca się, jeśli wpłacasz stosunkowo niewiele i otrzymujesz stosunkowo dużo kredytu. Oznacza to, że najlepiej dla Ciebie byłoby 30% minimalnej kwoty oszczędności i 70% kredytu lub co najwyżej 40% oszczędności i 60% kredytu. Proszę wcześniej przeanalizować obliczenia dotyczące tego Mój porównywarka oszczędności finansowania

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata