Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Inwestycja z wysokim miesięcznym wypłacaniem odsetek.

Napisany przez Noel
Cześć. Oczywiście, chyba każdy by chciał coś takiego. Wysokie oprocentowanie (2-3%), które jest wypłacane co miesiąc. Ja też. Czy istnieje coś takiego? Nie jestem zbyt o tej sprawie poinformowany, ale około za rok odziedziczę kwotę około 15-20.000 €, którą chciałbym rozsądnie zainwestować. Moja sytuacja wygląda następująco: Obecnie zarabiam około 500 € miesięcznie jako praktykant i chciałbym wybrać inwestycję, która umożliwi mi otrzymywanie dodatkowej pensji co miesiąc. Oczywiście marzeniem byłoby otrzymywać około 500 €, ale wypłata około 3,5% miesięcznie, obawiam się, że raczej należy do krainy bajek. Czy ktoś zna sensowną inwestycję tego rodzaju? Nie musi być 3,5%. ; ) A jeśli to, co sobie wyobrażam, jest nierealne, może być jakiś inny sensowny pomysł na inwestycję? Akcje i inne ryzykowne opcje na pewno odpadają. Najlepsze pozdrowienia, Noel

Napisany przez Dasdi1970
Hui, Masz bardzo konkretne wyobrażenia o tym, czego chcesz. Więc 3,5% miesięcznie daje 42% rocznie. Zrozumiesz, że NIGDZIE nie znajdziesz bezpiecznej inwestycji, która zapewni takie zwroty. To nie oznacza, że takie nie istnieją. Szczególnie w obszarze Forex (handel walutami) roczne stopy zwrotu na poziomie 50-100% nie są niemożliwe. Ale to jest inwestycja ryzykowna. Jednak w dużej mierze niezależna od giełdy. To już może być korzystne! Istnieje wiele firm zarządzających majątkiem, które mogą Ci coś zaoferować. Na przykład www.globalaws.li CEROS Vermögensverwaltung AG Conservative Concept Portfolio Management AG Wszystko to poważne firmy z historią. Jednak należy unikać całkowitego zainwestowania pieniędzy w tak wysoko ryzykowne formy, mimo całego łakomstwa. Po prostu zabierz ze 20000 € 5000 € i daj im pracować. Przynajmniej przy tak niskiej kwocie 5000 € w firmie Global-AWS jest to możliwe. Jeśli coś się stanie i pieniądze znikną, musisz być w stanie to znieść. Bez ryzyka nie ma zabawy... Jeśli masz pytania, to pytaj!

Napisany przez Noel
Hm, dzięki najpierw za tę wyjaśnienie. Obawiałem się, że moje życzenia nie będą zgodne z bezpiecznymi inwestycjami. Teraz trochę przeszukałem internet w poszukiwaniu handlu forex, przeczytałem Wikipedię itp. Czy dobrze rozumiem, że nie ma dostawców, którzy będą zarządzać moimi pieniędzmi za opłatą? Czy to tak, jakby wszyscy płacili do wspólnego pulu, firma obracałaby pieniędzmi, a my otrzymywaliśmy procent z zysku? Nie wiem, czy jestem typem osoby, która zawsze i wszędzie jest w stanie śledzić swoje konta walutowe, reagować szybko, co jest konieczne do osiągnięcia stopy zwrotu na poziomie 50%...? Proszę mnie oświecić! ;)

Napisany przez Dasdi1970
Większość głównych zarządców majątkiem oferuje na swoich stronach internetowych zazwyczaj tylko standardowe produkty. Są to fundusze zarządzane, itp. Jeśli chcesz uzyskać informacje na temat rynku Forex, zawsze warto nawiązać osobisty kontakt. W większości przypadków otrzymujesz własne konto w banku inwestycyjnym, np. w Swissquote. To konto może być obsługiwane tylko przez ciebie, oznacza to, że tylko ty możesz dokonywać wpłat i wypłat. Zarząd kapitałem otrzymuje od ciebie jedynie upoważnienie do zawierania transakcji handlowych. W zależności od twojego miejsca pobytu, możesz w każdej chwili wypłacać zyski wypracowane na swoim koncie. Jednak należy pamiętać, że czasami na koncie może pojawić się debet. Dlatego nie można liczyć na ustalone miesięczne zyski. Nie musisz obserwować codziennie stanu swojego konta, robi to tylko zbędnie. Pozwól ludziom pracować! Koszty zarządzania są różne. Zazwyczaj płaci się około 5% opłaty przy wpłacie. Zazwyczaj dla tradera przewidziane jest udział w nadwyżkowych zyskach. Czasami ponadto pobierana jest roczna stała opłata za zarządzanie. Jednak wszystko to zależy od konkretnego przypadku.

Napisany przez EuroPaule
Cześć Noel, ja nie lubię zepsuć zabawy, ale: Ten rodzaj działalności jest obszarem prowadzonym i dominowanym przez profesjonalistów. Zarabiasz tylko wtedy, gdy skutecznie obstawiasz przeciwko tym profesjonalistom. Oczywiście, można czasem osiągnąć przyzwoity zysk, ale najprawdopodobniej będziesz przegrywał większość czasu. Nie chcę Cię zniechęcać, ale polecam zacząć od bardzo małych kwot i uczyć się. Pamiętaj zawsze: CHCIWOŚĆ JEST GŁUPOTĄ! Powodzenia. Paule

Napisany przez the_duke
Cześć Noel, śliczne słowo Chciwość pożera mózg. Ale tak właśnie jest. Tak jest. Ludzie są po prostu chciwi zysku. Ledwo indeks Dax znowu wzrośnie, wszyscy chcą być w tym pomieszaniu. Ale zazwyczaj wtedy jest już za późno. Na giełdzie nie tworzy się pieniądza. On jest tylko przekazywany. Jeśli ktoś wygrywa, ktoś inny przegrywa. Większość osób przegrywa na giełdzie. Osobiście podzieliłbym pieniądze. Część bezpieczną, a drugą część bardziej spekulatywną. Pozdrawiam, Christian www.powergeldanlage.de

Napisany przez finanztom
the_duke pisze: Cześć Noel, ładne powiedzenie Chciwość pożera mózg Ale dokładnie tak jest. To prawda. Ludzie po prostu chcą zysku. Ledwo Dax znowu rośnie, wszyscy chcą być w tym. Ale wtedy jest już zazwyczaj za późno. Na giełdzie nie tworzy się pieniędzy. Pieniądze są tylko przesuwane z ręki do ręki. Jeśli ktoś wygrywa, to ktoś inny przegrywa. Większość ludzi przegrywa na giełdzie. Osobiście podzieliłbym pieniądze. Część bezpiecznie i część bardziej spekulacyjnie. Pozdrowienia Christian www.powergeldanlage.de
Tak właśnie powiedziałeś. Tylko tyle samo przegrywa co wygrywa. Zawsze 1-1.

Napisany przez EuroPaule
Masz rację. Tyle samo osób przegrywa, co wygrywa. Zawsze 1-1. Tylko przegrywanie jest gorsze. 50% wygranej i 50% przegranej daje 25% straty. Nie ma znaczenia, co nastąpi najpierw. @ the duke Ten cytat, o ile mi wiadomo, pochodzi z filmu Wall Street z udziałem Michaela Douglasa. Do dziś świetny film edukacyjny dla każdego inwestora. Nawiasem mówiąc: Strach również niszczy mózg! Jeden z tych czynników prawie zawsze drążący umysł inwestora... Pozdrowienia, Paule

Napisany przez finanztom
EuroPaule pisze: Tylko przegrywanie jest gorsze. 50% wygrane i 50% przegrane to straty w wysokości 25%. Nie ma znaczenia, co dzieje się najpierw. @ duke Ten cytat moim zdaniem pochodzi z filmu Wall Street z udziałem Michaela Douglasa. Nadal jest to świetny film edukacyjny dla każdego inwestora. A propos: Strach również pochłania mózg! Jedno z tych dwóch prawie zawsze gryzie mózg inwestora... Pozdrowienia, Paule
Masz rację.

Napisany przez the_duke
Cześć EuroPaule, film Wallstreet z udziałem Michaela Douglasa to jedna z moich ulubionych produkcji. W filmie wspominana jest także książka Sunzi - Sztuka Wojny. Zakupiłem tę książkę i uważam ją za świetną. Masz rację. Tak jak powiedziałeś. Tyle samo osób przegrywa, co wygrywa. Zawsze 1 do 1. @finanztom Nie mogę jednak w to uwierzyć, że jest to 1 do 1. Pieniądze po prostu zmieniają właściciela. Mogą przecież 1000 osób stracić po 10 euro, a jedna osoba wygrać 10 000 euro. Pozdrowienia, Chrisitian www.powergeldanlage.de

Napisany przez finanztom
the_duke pisze: Witaj EuroPaule, Film Wall Street z Michaelem Douglasem to mój ulubiony film. W filmie mowa jest także o książce Sunzi - Sztuka wojny. Zakupiłem tę książkę i byłem nią zachwycony. @finanztom Jednakże nie mogę w to uwierzyć w przekonanie 1:1. Pieniądze są po prostu przekazywane. Może 1000 osób stracić po 10 euro, a jedna osoba zyskać 10 000 euro. Pozdrowienia Christian www.powergeldanlage.de
Cześć, oczywiście masz rację. Miałem na myśli bardziej sam produkt. Pozdrawiam

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata