Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Zachowanie ubezpieczenia samochodu w przypadku obcego kierowcy.

Napisany przez ADMCI4
Tak, można by powiedzieć, że takie rzeczy się zdarzają, ale naprawdę martwię się o to. Oto co się stało: Mój syn (22 lata) ma samochód, który jest jednak zarejestrowany na mnie, także w ubezpieczeniu. Jako kierowcy w ubezpieczeniu są wymienieni mój syn, moja żona i ja. Podczas powrotu z weekendowej wycieczki mój syn pozwolił komuś innemu usiąść za kierownicą. W trakcie podróży doszło do małego zderzenia z tyłu, chociaż winę ponosił kierowca innego pojazdu. Czy ubezpieczyciel musi teraz koniecznie dowiedzieć się, kto prowadził, i jak w takim przypadku się zachowa? Czy jest to uznawane za oszustwo ubezpieczeniowe? Pozdrowienia CheapTrick

Napisany przez ADMCI4
Ubezpieczyciel może to oczywiście zinterpretować jako kwestię dobrej woli. Ale w waszym przypadku teraz nie musi płacić. Mimo to zalecam zgłoszenie tego do ubezpieczyciela i ewentualną zmianę możliwych kierowców.

Napisany przez PI112
Cześć Cheap, tak jak opisałeś wypadek, żadna z osób, w tym Ty, nie ponosi winy. Dlatego nie musisz w ogóle zgłaszać tego swojemu ubezpieczycielowi! Towarzystwo przeciwne nie ma prawa wiedzieć, czy ktoś mógł prowadzić pojazd czy nie. Warto jednak poinformować ich, jeśli regularnie inne osoby również prowadzą samochód. Dla nas wystarczą pojedyncze zgłoszenia na różne okazje, na przykład dwa razy w roku podczas podróży wakacyjnych. Nie wpłynie to również na rząd składki. Pozdrowienia, Chris

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata