Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Zmiana na prywatne ubezpieczenie zdrowotne przy chorobie przewlekłej?

Napisany przez ADMCI4
Mam 32 lata i od wielu lat cierpię na multialergię. Z powodu tej choroby konieczne jest szeroko zakrojone alternatywne podejście do leczenia. Moje publiczne ubezpieczenie zdrowotne, w którym jestem ubezpieczony od zawsze, nie chce już pokrywać tych zabiegów. Rozważam więc zmianę na prywatne ubezpieczenie zdrowotne. Czy jest to możliwe pomimo mojej przewlekłej choroby? Pozdrowienia. Maik

Napisany przez Mike Spezi
Maik pisze: Jestem 32-letni i od wielu lat cierpię na wieloalergię. W związku z tą chorobą konieczne jest szerokie podejście do leczenia alternatywnego. Moje ubezpieczenie zdrowotne, w którym jestem ubezpieczony od lat, odmówiło dalszego pokrywania tych zabiegów. Rozważam więc zmianę na prywatne ubezpieczenie zdrowotne. Czy mimo mojej przewlekłej choroby jest to możliwe? Pozdrowienia. Maik
Cześć Maik, Niestety, można założyć, że nie doprowadzi to do przyjęcia do prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego. Podczas składania wniosku o ubezpieczenie zdrowotne podlegasz badaniu lekarskiemu i musisz wyrazić swoje wcześniejsze choroby. W trakcie następującej później oceny ryzyka przez ubezpieczyciela może dojść do odmowy przyjęcia wniosku lub do nałożenia ekstremalnych dodatków za ryzyko. Nie ma obowiązku przyjęcia tak jak w ubezpieczeniu publicznym. Przykro mi, że nie mogę przekazać pozytywniejszej informacji. Pozdrowienia Mike

Napisany przez finanztom
Mike Spezi pisze: Cześć Maik, Niestety można założyć, że nie doprowadzi to do przyjęcia do prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego. Podczas składania wniosku o PKV podlegasz badaniu zdrowotnemu i musisz wyrazić swoje wcześniejsze choroby. W trakcie następującego po tym oceniania ryzyka przez ubezpieczyciela może dojść do odrzucenia wniosku lub nałożenia ekstremalnych dopłat ryzyka. PKV nie ma obowiązku przyjęcia jak w GKV. Przykro mi, że nie mogę przekazać Ci nic pozytywniejszego. Pozdrawiam Mike
Widzisz, działa. Zgadzam się bez zastrzeżeń. Wniosek testowy przyniesie jasność. Ale chore osoby nie są mile widziane w PKV. Na pewno odrzucą. Ale spróbuj. Nie sądzę, aby ktoś tutaj pracował w dziale ryzyka ubezpieczyciela zdrowotnego. Szacuję zerowe szanse. Pozdrawiam

Napisany przez Mike Spezi
finanztom pisze: Widzisz, działa. Pełne poparcie. Wniosek próbny przyniesie jasność. Ale chorych ludzi nie chcą w prywatnym ubezpieczeniu zdrowotnym. Na pewno odrzucą. Ale spróbuj. Nie sądzę, żeby ktoś tutaj pracujący w dziale ryzyka ubezpieczyciela zdrowia. Oceniam szansę na zero. Pozdrawiam
Dziękuję za fachowe wsparcie w temacie prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego. Niezły ubaw

Napisany przez finanztom
Mike Spezi pisze: Dziękuję za fachowe wsparcie w sprawie prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego. Śmiem wątpić, że sobie na to zasłużyłeś. Ale z tobą jest śmiesznie. Pozdrawiam ąd
Echt? glaube nicht das du dir diesen Gefallen tust. Ist doch lustig mit dir. mfg

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata