Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Oracle

Napisany przez ADMCI4
Czy ktoś ma doświadczenie z tymi akcjami. Z tego, co dotychczas przeczytałem (np. w wiadomościach finansowych), Oracle może zyskać na wartości w tym roku. A jakie macie opinie? Czy umowa z Siebelem jest dobra? Będę wdzięczny za opinie. Kosmos

Napisany przez 2cybercrash
Przeprowadzane były ciągłe przejęcia i spory patentowe, konkurent SAP-a, od dawna poddawany jest ciężkiemu zabezpieczeniu przed zjazdem, podobnie jak wiele innych wartości notowanych na Nasdaq. Oznacza to, że Oracle w ogóle nie jest na topie! Oceny fundamentalne są dość zdrowe. Obecnie jednak brak pozytywnych komentarzy, a jeśli już się pojawiają, to zabezpieczający się przed zjazdem natychmiast wchodzą do akcji. Czy to może być uśpiony wulkan albo martwe kapitał? Dla mnie ten dinozaur jest zbyt ociężały i niezgrabny. A może wystarczy wejść z jednym nogiem? Przejść z SAP do Oracle, jeśli udało się przetrwać szczyt? Patrząc na wykres, długi boczny trend między 12 a 14 dolarów. Wskaźnik ceny zysku (PE) jest obecnie podawany na około 16 w UBS Quotes i 24 na Swissquote. Perspektywy były bardzo powściągliwe. Obecnie moje inwestycje są praktycznie w całości zainwestowane w ryzyko amerykańskie, kapitał jest zablokowany, a dolar osuwa się w dół, mam nadzieję na możliwe do zrealizowania ruchy i pozostaję przy dolarze. Teraz zamknąłem całkowicie portfel w dolarach w UBS-Tradepac Dollar-Depot ze względu na koszty prowizji i przeniosłem wszystko na Swissquote. Oferują oni prowizje dla transakcji do 2000 dolarów w wysokości około 28 dolarów. Powyżej około 40 dolarów.

Napisany przez ADMCI4
Dziękuję za opinię. Jednak patrząc na ten wykres

Napisany przez beta
EMC to kolejny taki ociężały tankowiec. Jak trafnie zauważa Cybercrasch: Cichy wulkan czy martwy kapitał...? Czy ktoś ma jakieś zdanie na temat EMC? Pytanie za milion dolarów: Kurs w kierunku 15$ czy w kierunku 12$? :roll: Pozdrowienia

Napisany przez ADMCI4
Problem z Oracle, moim zdaniem, jest takie: - na rynku baz danych zajmują pierwsze miejsce przed IBM i MSFT, ale wzrost tego rynku jest niewielki - na rynku serwerów aplikacyjnych zajmują trzecie miejsce za IBM i BEA, i nie zmieni się to w najbliższym czasie. Raczej Sun zbliży się trochę, ponieważ będzie tam (prawie?) cały zakres oprogramowania dla przedsiębiorstw za darmo i w formie otwartoźródłowej. - całe oprogramowanie ERP od samego Oracle oraz zakupione od Siebel, Peoplesoft i JD Edwards będzie połączone w ramach Project Fusion. Na pewno będzie to ogromny projekt. Z mojego punktu widzenia Oracle będzie mógł konkurować z SAP tylko za około 2 lata, kiedy połączenie różnych produktów ERP będzie w miarę ukończone. Obecnie może nawet SAP może skorzystać, ponieważ niektórzy klienci Oracle mogą odejść. To tylko moje zdanie, mogę się mylić... Pozdrowienia Simon

Napisany przez beta
Wow...dziękuję za opinię Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata