Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Zakup akcji na giełdzie przez osoby prywatne.

Napisany przez ADMCI4
Od pewnego czasu zajmuję się moimi finansami i postanowiłem lepiej się zorientować w kwestiach giełdy. Chciałbym dowiedzieć się, czy ogólnie możliwe jest, że osoba prywatna może dokonywać samodzielnych transakcji giełdowych. Dotychczas wiem tylko, że mogę skontaktować się z moim bankiem, a ten za pośrednictwem maklera giełdowego kupi lub sprzeda akcje. Chciałbym jednak być na tyle dobry w tej dziedzinie, żeby móc samodzielnie zawierać małe transakcje. Czy to możliwe? Pozdrowienia, Mikołaj

Napisany przez finanztom
Weihnachstsmaus pisze: Ponieważ od pewnego czasu zajmuję się moimi finansami i postanowiłem trochę lepiej się zorientować w dziedzinie giełdy, chciałbym wiedzieć, czy ogólnie możliwe jest, że osoba prywatna może dokonywać samodzielnych transakcji giełdowych. Dotychczas wiem tylko, że mogę zwrócić się do mojego banku, a ten za pośrednictwem brokera giełdowego kupuje lub sprzedaje akcje. Chcę jednak być na tyle kompetentny w tej dziedzinie, że sam będę mógł zawierać małe transakcje. Czy mogę to zrobić? Pozdrowienia, Weihnachstsmaus
Cześć, oczywiście, że możesz. Istnieje wiele różnych brokerów online, u których możesz otworzyć konto depozytowe. Tam możesz także samodzielnie handlować. Zanim jednak to zrobisz, zapoznaj się z opłatami poszczególnych brokerów. Występują tam duże różnice. Pozdrawiam

Napisany przez ADMCI4
Znam tylko sposób poprzez specjalistę i nie wyobrażam sobie, aby amatorzy giełdy mieli tam dostęp. Może zapytaj w swoim banku?

Napisany przez Klaus1258
W temacie przychodzi mi na myśl przykład dotyczący biuletynów giełdowych. Chodzi o kwestię, jak to zorganizować i czy potrzebujesz do tego menedżera funduszu czy nie. Wyciąg z artykułu: Jakość informacji jednego redaktora biuletynu giełdowego nie musi być koniecznie niższa niż u dużego towarzystwa inwestycyjnego można znaleźć pełny artykuł pod adresem Biuletyny giełdowe kontra menedżerowie funduszy: Jakie korzyści oferują małe zespoły redakcyjne - Portal Biuletynów Giełdowych Lettertest.de Chociaż teraz nie jest to dokładnie temat akcji na giełdzie przez osoby prywatne - ale wątpię, by istniały tam tak duże różnice i myślę, że powinieneś po prostu zasięgnąć informacji w swoim banku, ponieważ prawdopodobnie znają Cię lepiej i mogą Ci specjalnie powiedzieć, co myślą o twoim pomyśle. W każdym razie życzę Ci powodzenia i możesz się odezwać, gdy będziesz mieć nowe informacje. Pozdrowienia Klaus

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata