Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Czy różne akcje są dostępne na każdej giełdzie?

Napisany przez ADMCI4
Niestety kompletnie nie mam pojęcia na temat giełdy. Jednak w ostatnim czasie zainteresował mnie ten temat, więc mam jedno pytanie. Czy generalnie można dostać akcje na dowolnej giełdzie, czy zakup musi być dokonany w danym kraju? Czy na przykład za pośrednictwem mojego banku mogę nabyć akcje z Azji na giełdzie w Düsseldorfie?

Napisany przez ADMCI4
Najlepiej zaopatrzona giełda w Niemczech znajduje się we Frankfurcie. Jeśli twojego banku nie ma tam bezpośrednio, może on nabyć papiery przez pośrednika. FelixT

Napisany przez Musterdepot
Cześć juniorze, jak już wspomniał FelixT, istotne jest, czy twoi bank czy broker mają daną akcję w swoim programie. Oczywiście można zapytać, czy chcą dodać kolejną akcję, ale wtedy musisz chcieć kupić wiele akcji, a cały wysiłek musi się dla nich opłacać. Ważne są również opłaty za prowadzenie rachunku, bo jeśli płacisz więcej niż zarabiasz, to nie ma to sensu. Nie do końca rozumiem pytanie o azjatyckie akcje na giełdzie w Düsseldorfie, bo możesz kupować azjatyckie akcje i śledzić kursy na azjatyckiej giełdzie, jeśli twoj bank je obraca. Bo nie można zagwarantować, czy będą one wystarczająco handlowane w Niemczech na małej giełdzie regionalnej, jaką jest Düsseldorf. Czy wiesz, jakie akcje cię interesują? Jeśli tak, załóż sobie „portfel próbny”, wtedy przynajmniej zobaczysz, czy to jest warte zachodu. Jeśli interesują cię również zagraniczne giełdy, to ADVFN ma bardzo dobrą ofertę, ponieważ obsługują wszystkie główne giełdy. https://de.advfn.com Pozdrawiam

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata