Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Czy powinienem zawrzeć ubezpieczenie na życie? Na co powinienem zwrócić uwagę?

Napisany przez ADMCI4
Chcę wykupić ubezpieczenie na życie z ryzykiem dla siebie mając 39 lat. Jak długi okres trwania powinienem wybrać? Jaką sumę ubezpieczenia powinienem określić? (Moja żona ma 30 lat). Mój doradca wspomniał o dynamice. Czy to ma sens? Czy skutkuje to wyższą składką ubezpieczeniową? Na co jeszcze powinienem zwrócić uwagę? Dziękuję za krótką odpowiedź! Pozdrowienia, Ricchi

Re: Czy powinienem zawrzeć ubezpieczenie na życie? Na co powinienem zwrócić uwagę?

Napisany przez Dasdi1970
Cześć! Najpierw musisz nam powiedzieć, jaki jest cel zawarcia umowy na życie. Jeśli ma służyć zabezpieczeniu młodej rodziny lub dzieci w przypadku śmierci mamy lub taty, to kwoty ubezpieczenia mogą wynosić nawet 150 000 €. Kosztuje to około 10 € dla kobiety lub 15 € dla mężczyzny miesięcznie przy 25 latach trwania umowy (30 lat/niepalący). Nie przeanalizowałem jednak każdego dostawcy! Może mieć sens wykupywanie dodatkowych opcji, jednak moim zdaniem przy tak dużej sumie nie jest to decydujące. Jak już powiedziałem, musicie wiedzieć, co chcecie zabezpieczyć i na co. Z tego wynika prawidłowy czas trwania umowy.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata