- pt mar 22, 2013 9:58 am
Spróbuj zadzwonić do banku, może szybko coś wyjaśnią przez telefon.
Zazwyczaj w banku otrzymuję broszurę. Wystarczy to, nie trzeba dzwonić. Tym bardziej, że informacje często są również dostępne online. A ty? Nic.
Zostało to już odpowiednio wyjaśnione:
Poprosiłem o informacje, a nie o konsultację. Jaki to rodzaj inwestycji? Nieruchomości? Akcje? Obligacje? Na powiedzenie w kilku zdaniach koncepcji, tak jakbyśmy siedzieli tutaj na konsultacji.
A co dostaje się w zamian? Dokładnie: Nic.
Kto chce, ten dostaje, jak powiedziałem. Kto nie chce, wygłasza głupie uwagi.
Kto nie chce? Czy może ktoś przychodzi tu z bajkami o dwucyfrowym zwrocie bez ryzyka? Typowy argument dla tych, którzy nie mają już argumentów lub nigdy ich nie mieli.
Podsumuję jeszcze raz, jeśli pozwolisz: Co sądzicie o inwestycji, która przynosi więcej i oferuje najwyższe bezpieczeństwo? 10,8% rocznie.
Ale przynajmniej można zaoferować najwyższe bezpieczeństwo, jakie istnieje.
W naszej firmie oferowane jest najwyższe aktualnie dostępne bezpieczeństwo. Zwrot jest realistyczny i oferowany jest każdemu, kto po prostu chce więcej pieniędzy zainwestować.
Ale ten, kto traktuje to poważnie, też ma coś z zainwestowanych pieniędzy. Faktem jest, że mogę to zagwarantować.
Odpowiadam tylko na pytania.
Tak. Po tym, jak się tu pojawiłeś i zaproponowałeś swoje naciągane sposoby biznesowe. Ale najgorsze jeszcze przed nami.
I robię to już od jakiegoś czasu.
Tego się obawiałem.