Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Jaki obecnie jest sensowny sposób na lokowanie pieniędzy? Kto ma dobre porady?

Napisany przez ADMCI4
Cześć. Chciałbym zainwestować 27 000 EUR. W ciągu następnych 3 lat nie będę potrzebować tych pieniędzy. Jak najlepiej i mądrze zainwestować tę kwotę? Czy powinienem ją już podzielić? Z góry dziękuję za cenne wskazówki. Pozdrowienia, Samantha

Re: Jaki obecnie jest sensowny sposób na lokowanie pieniędzy? Kto ma dobre porady?

Napisany przez EuroPaule
Samantha pisze: Chciałabym zainwestować 27.000 EUR. W ciągu najbliższych 3 lat nie jestem zależna od tych pieniędzy. Jak mógłbym mądrze i sensownie ulokować tę kwotę? Czy powinienem ją podzielić?
Cześć Samantha, odpowiednia inwestycja musi pasować do twojego celu inwestycyjnego, gotowości do ryzyka, twojej sytuacji finansowej, innych spraw finansowych itp. Oczywiście możemy podać różne możliwości, ale prawdopodobnie to ci nie pomoże. Tyle mogę powiedzieć: 1. 3 lata to krótki okres inwestycji. Odpada więc wiele opcji, jeśli nie chcesz polegać na czystym szczęściu (np. akcje). 2. Koniecznie zdywersyfikuj inwestycje. Musisz jednak pamiętać o innych swoich aktywach lub oszczędnościach. Ponadto: Uważaj na obietnice wysokich zysków! Pozdrowienia, Paule

Napisany przez ADMCI4
EuroPaule pisze: 2. W każdym razie rozprzestrzeniaj. Należy jednak pamiętać, co jeszcze posiadasz lub oszczędzasz. Ponadto: Ostrzeżenie przed wysokimi obietnicami zwrotu z inwestycji! Pozdrowienia, Paule
Cześć Paule, Rozprzestrzeniać? Przy tej sumie? Czy konto oszczędnościowe byłoby alternatywą? Bezpieczne i 2-3% odsetek. Pozdrowienia, Samantha

Napisany przez EuroPaule
Samantha pisze: Streuen? Bei der Summe?
Cześć Samantha, Jeśli kwota ta wydaje Ci się zbyt mała, aby uzasadniać rozproszenie, to oczywiście nie. W przeciwnym razie, w zależności od wymagań, tak. Cytat od Samanthy Czy lokata bankowa byłaby alternatywą? Bezpieczna i 2-3% oprocentowania. Jeśli ta forma inwestycji ma odpowiedni profil rentownościowo-ryzyka (mówię to bez wartościowania), to oczywiście jest to alternatywa. Najbezpieczniej jest w bankach w Niemczech lub UE. Rozproszenie w tym przypadku nie przynosi dodatkowego bezpieczeństwa. Można ewentualnie rozłożyć inwestycje na różne okresy, aby elastyczniej reagować na ewentualne wzrosty stóp procentowych. Pozdrowienia, Paule

Napisany przez Nguyen27m
Jakie obecnie formy inwestycji są sensowne, nie mogę jednoznacznie powiedzieć dla ogółu. Niektóre formy inwestycji podlegają dużym zmiennościom i wahaniom. To, która forma inwestycji jest optymalna dla każdego, zależy także od kilku osobistych czynników. Na przykład pojawia się pytanie, jakim typem inwestora jestem. Jeśli jestem konserwatywny, staram się zapewnić bezpieczeństwo i rozłożyć straty na kilka różnych form inwestycji, to prawdopodobnie Fundusze inwestycyjne są najtańszą alternatywą. Dlatego jest sensowne rozpraszanie ryzyka. Obligacje zerokuponowe również obiecują zwrot, jeśli jest się gotowym pozostawić określoną kwotę pieniędzy na określony czas. Egzotyczne formy inwestycji, takie jak sztuka, również są kolejną opcją. Wskazówki dotyczące form inwestycji, patrz FinanzenFreeware.de, są różnorodne. Idealnym rozwiązaniem byłoby skonsultowanie się z doradcą finansowym lub doradcą bankowym.

Napisany przez 2Bolitho
Temat jest zawsze aktualny, ale czy pytający po ponad roku nadal oczekiwał odpowiedzi? :-)

Napisany przez Graufell
To obecnie jest bardzo modą przywracanie do życia zapomnianych spraw.

Napisany przez EuroPaule
Graufell pisze: Jest obecnie bardzo modnym trendem włączenie ponownie do życia martwych kartotek.
W innych miejscach trzeba płacić za umieszczanie linków do swojej strony w celu optymalizacji pod kątem wyszukiwarek lub jako reklamę....

Napisany przez Alfred0
I już byłam zaskoczona.
2 do 3% na lokacie terminowej
Tak było rok temu.

Napisany przez Aktenzeichen39
Cześć, co sądzicie o inwestycji, która przynosi więcej z najwyższym poziomem bezpieczeństwa? 10,8% rocznie
Pozdrawiam
Numer referencyjny

Napisany przez soundjunk
Cześć Aktenzeichen, po 3 latach użytkownicy z pewnością bardzo docenią Twoją wiarygodną ofertę.

Cześć soundjunk,
ale jak widać, zauważyłeś

kto czyta, ten na pewno może mieć tylko jedną korzyść.
Chciałbym złożyć ofertę. Całkowicie niezobowiązującą.
Myślę, że ten temat zawsze jest aktualny.

Pozdrowienia

Aktenzeichen39

Napisany przez Ravemaster84

uważam, że ten temat zawsze jest aktualny.

Dokładnie tak aktualny, jak pompy powietrzne oferujące dwucyfrowe stopy zwrotu bez ryzyka.

No, dawajcie: proszę zamieścić niezobowiązującą ofertę tutaj.

Bez ryzyka dziś nie ma nic. Jeśli twoj bank zbankrutuje, nie masz pieniędzy. Jeśli twoje ubezpieczenie na życie jest niewypłacalne, nie masz pieniędzy. Ale przynajmniej można zaoferować najwyższe możliwe bezpieczeństwo. Bank, tak samo jak każda inna firma, zawsze zarabia więcej pieniędzy. Bank może stworzyć dużo pieniędzy z powietrza z pożyczki udzielonej komuś. W naszej firmie oferujemy najwyższe możliwe obecnie bezpieczeństwo. Stopa zwrotu jest realistyczna i jest oferowana każdemu, kto po prostu chce więcej pieniędzy ze swoich pieniędzy. Mówię to równie poważnie jak gdybyś rozmawiał z doradcą bankowym. A ja to już robiłem wcześniej. Napisz prywatną wiadomość, umówimy się na rozmowę telefoniczną. Nie kosztuje nic jej wysłuchanie. Nie stracisz nic w ten sposób. Takie spotkanie trwa przecież godzinę (w przypadku spotkania). Ktoś może myśleć, co chce. Ale ten, kto mówi poważnie, z pewnością ma coś złożone z pieniędzy. Faktem jest, że mogę to zagwarantować.

Napisany przez obelix
Numer sprawy 39, świetna nazwa. Na pewno nie zaufałbym mu swoich pieniędzy.

Jego bełkot, pełen błędów, również niewiele przyczynia się do budowania zaufania.

Powodzenia w sprzedaży odkurzaczy..., ale nawet tam znajdziesz bardziej wiarygodnych sprzedawców/doradców niż Aktenzeichen - i w żadnym wypadku nie chcę obrażać tych pań i panów!

Napisany przez Matthew Pryor
I robię to już częściej.

Mam nadzieję dla Ciebie, że możesz sobie pozwolić na prawnika, który zna się na gramatyce i pisowni. To zawsze robi wrażenie w sądzie.

Faktem jest, że mogę to zagwarantować.

Wiesz co młody? Gwarantuję, powiedzmy, 36,2%. Możesz od razu spakować. Oczywiście także przy najwyższym poziomie bezpieczeństwa.

Napisany przez soundjunk

Wtedy mam nadzieję dla Ciebie, że stać cię na adwokata, który opanował gramatykę i ortografię. To zawsze robi wrażenie w sądzie.

Wiesz co mój chłopie? Gwarantuję, powiedzmy 36,2%. To nie masz co liczyć na sukces. Oczywiście nawet przy najwyższym bezpieczeństwie.

Chcę to mieć, Matt!
Jak mogę się z tobą skontaktować telefonicznie?
Szczegóły będę mógł uzyskać tylko podczas godzinnej rozmowy telefonicznej.

Neinneinnein, tak proste to nie jest. Potrzebuję ważnego adresu e-mail. I od 10 znajomych. Na pewno się ucieszą z mojego cudownego zwrotu. Na który, jak już wspomniałem, osobiście gwarantuję! Ale jasne jest, że nie będę robił tego publicznie ze swoim pewnym systemem. Każdy niegodziwy oszust, który myśli, że może lepiej prowadzić schemat Ponziego, mógłby tu przyjść i ukraść mi potencjalnych baranków!

Co to ma wspólnego z adwokatem? Tutaj nie chodzi o gramatykę. Przynajmniej potrafię czytać i trafiłem na właściwy temat. Może zadzwoń do mnie, to powiesz mi, jak u ciebie wygląda, ale i tak mi nie uwierzysz, ponieważ nie istnieje jako długoterminowa inwestycja. W ogóle nie rozumiem, dlaczego piszesz coś w tym wątku? Ja po prostu odpowiadam na pytania. I mówię to poważnie i mówię to życzliwie, bo w ten sposób mogę pomóc ludziom.

Napisany przez obelix
@Aktenzeichen39; ale czy naprawdę wierzysz w to, co piszesz?

Jeśli tak, to jesteś jedyną osobą w tym poście.

Dobranoc.

Nie rozumiem, co dokładnie chcesz tu osobiście zagwarantować?!
W naszej firmie klientom po prostu przysługuje 10,8%, jeśli ktoś chce, może je otrzymać. Tak proste to.

Mogę to udowodnić, Obeliks. Po prostu nie rozumiem, dlaczego ludzie zawsze rzucają żartami, nie mając pojęcia o czym mówią. Kto chce, ten dostaje, jak już powiedziałem, a kto nie chce, rzuca głupie komentarze.

Jedyny tu chwalący się mądrością ma 39 w nicku.
Poprosiłem o informacje, a nie o konsultację.
Jaka to inwestycja? Nieruchomości? Akcje? Obligacje? W kilku zdaniach wyjaśnij koncepcję, jak gdybyśmy siedzieli tutaj na rozmowie doradczej. To jest to samo. Właśnie wtedy zauważy się, że mamy do czynienia z pustym pistoletem.

Spróbuj zadzwonić do banku, może szybko coś wyjaśnią przez telefon. Chętnie tłumaczę i poświęcam na to czas. Kto chce, ten dostaje stopę zwrotu, kto nie chce, to nie. Mówię poważnie i trzymam się tego. Pozdrowienia

Spróbuj zadzwonić do banku, może szybko coś wyjaśnią przez telefon.

Zazwyczaj w banku otrzymuję broszurę. Wystarczy to, nie trzeba dzwonić. Tym bardziej, że informacje często są również dostępne online. A ty? Nic.

Zostało to już odpowiednio wyjaśnione:

Poprosiłem o informacje, a nie o konsultację. Jaki to rodzaj inwestycji? Nieruchomości? Akcje? Obligacje? Na powiedzenie w kilku zdaniach koncepcji, tak jakbyśmy siedzieli tutaj na konsultacji.

A co dostaje się w zamian? Dokładnie: Nic.

Kto chce, ten dostaje, jak powiedziałem. Kto nie chce, wygłasza głupie uwagi.

Kto nie chce? Czy może ktoś przychodzi tu z bajkami o dwucyfrowym zwrocie bez ryzyka? Typowy argument dla tych, którzy nie mają już argumentów lub nigdy ich nie mieli.

Podsumuję jeszcze raz, jeśli pozwolisz: Co sądzicie o inwestycji, która przynosi więcej i oferuje najwyższe bezpieczeństwo? 10,8% rocznie.

Ale przynajmniej można zaoferować najwyższe bezpieczeństwo, jakie istnieje.

W naszej firmie oferowane jest najwyższe aktualnie dostępne bezpieczeństwo. Zwrot jest realistyczny i oferowany jest każdemu, kto po prostu chce więcej pieniędzy zainwestować.

Ale ten, kto traktuje to poważnie, też ma coś z zainwestowanych pieniędzy. Faktem jest, że mogę to zagwarantować.

Odpowiadam tylko na pytania.

Tak. Po tym, jak się tu pojawiłeś i zaproponowałeś swoje naciągane sposoby biznesowe. Ale najgorsze jeszcze przed nami.

I robię to już od jakiegoś czasu.

Tego się obawiałem.

Nie napisałeś jeszcze, dlaczego w ogóle piszesz?
Oczywiście, mamy ulotki i stronę internetową.
Ja staram się dać ludziom coś wartościowego, Matthew, a ty próbujesz to znowu zniechęcić. Dlaczego tak właściwie? Czy naprawdę potrafisz to uzasadnić, czy znów chcesz przekręcić słowa? Czy cokolwiek z tego masz? Oferuję ludziom bardzo dobrą inwestycję, a ty się temu sprzeciwiasz. Jeśli tego nie wierzysz, to nie wierz, ale ciągłe pisanie przeciwko temu tutaj... nie ma to sensu. Mówię poważnie, to się naprawdę opłaca dla każdego, i nie ukrywam niczego.

Oczywiście, mamy ulotki i stronę internetową.

Super. Więc teraz po prostu powiedz nam, o jakiej firmie mowa, a każdy zainteresowany może sam ocenić, czy proponowana przez Ciebie forma inwestowania jest wiarygodna czy nie. Szkoda, że trzeba ciągnąć Ci to z nosa, skoro nie masz nic do ukrycia.

ale ciągłe oponowanie... też nie ma sensu.

Dla ciebie nie, w tym wyjątkowym przypadku się z tobą zgadzam. Dla cichych czytelników może już tak, ponieważ z każdym twoim wpisem będą coraz bardziej zauważać, że poza standardowymi frazesami nie masz nic do zaoferowania.

Jeśli nie wierzysz, to nie musisz, ale ciągłe oponowanie tutaj nie ma sensu. Mówię poważnie i naprawdę warto, nie ukrywam niczego.

Nie możemy nawet oponować, ponieważ nadal nie zostaje ujawnione sedno sprawy.

Jeśli to jest naprawdę poważne, to teraz trzeba się skonfrontować z rzeczywistością. W przeciwnym razie, administrator powinien natychmiast podjąć kroki i usunąć użytkownika wraz z komentarzami.

Dotychczas

Rozumiem naprawdę nie rozumiem, dlaczego masz cokolwiek przeciwko temu. Nikt z was nie chce otrzymać takiego zwrotu? PIM to firma, w której pracuję.

Dziwne, że ciągle widzę, jak ludzie zawsze mają coś do narzekania. Mam na myśli naprawdę dobrze wszystkich. I od razu dzwonić po administratora? Dlaczego? Można zaoszczędzić pieniądze z 10,8% zwrotem i nimi zarządzać lub po prostu włożyć pieniądze i przestać pracować.

Pozdrowienia

PS: Jeśli ktoś ma pytania lub jest zainteresowany, proszę o PM, bardzo bym się cieszył, gdybyście mieli więcej pieniędzy każdego roku.

Musimy teraz poczekać na około 100 postów, aby dowiedzieć się na końcu, że chodzi o inwestycje w złoto? Czy znalazłem niewłaściwą firmę w Wujku Google?

Instalacja nie polega tylko na złocie, złoto służy tylko jako zabezpieczenie. Chcemy odzyskać nasze złoto i po prostu dodawać więcej pieniędzy każdego roku, roku po roku. pim-goldcom to oficjalna strona internetowa. To nie ma nic wspólnego z spekulacją. Cena złota nie ma tutaj znaczenia. Złoto jest tylko gwarancją. Ale jak już wspomniano, na stronie internetowej można znaleźć wiele informacji, ale nie wszystkie. Jak napisałem wcześniej. Jeśli ktoś chce wiedzieć więcej, proszę PM, wtedy powiem dużo więcej i dlaczego tak jest.

Pozdrowienia

PS: chciałbym powiedzieć więcej na ten temat, ale pisanie to jedno, ale spotkanie się to zupełnie inna sprawa. Nie chcę wprowadzać nikogo w błąd. Sam nie miałbym z tego nic, gdyby tak było.

Napisany przez soundjunk
Pisanie nie jest oczywiście jedną z twoich mocnych stron.
Wydaje mi się, że w kontekście zmieniającego się kursu złota dyskusja na temat gwarancji jest nie do przyjęcia...!

Czytanie i rozumienie nie są Twoją mocną stroną, nie ma to nic wspólnego z ceną złota. Absolutnie niczego!!!!
Dlatego nie chciałem pisać o złocie. Większość nie wie o tym nic i również nie chcę tego tutaj omawiać.
Stopa zwrotu istnieje tak czy inaczej. Złoto nie ma nic wspólnego z kursem, ale złoto jest po prostu brane jako gwarancja w piśmie i po prostu zwracane po roku, aby klient mógł odzyskać swoje pieniądze z powrotem, i tak co roku.
Ale mogę krótko coś opisać na temat złota, i naprawdę nawet jeśli ktoś tutaj napisałby coś na temat złota, to na pewno nie znałby wystarczająco.
Rządy, bogaci i banki centralne kupują złoto bez końca.
Zajrzyj do opcji inwestycji w banku, nieruchomości i złoto. Chciałbym naprawdę napisać więcej i opowiedzieć więcej, ale jak już napisałem na początku, takie rozmowy trwają godzinę.
Ponieważ większość nie wie wiele o złocie, proszę nie wysnuwać domysłów. Pozwól, aby ekspert to wyjaśnił, ponieważ jest o wiele więcej do opowiedzenia, niż sądzisz.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata