Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Wymagane dokumenty przy spontanicznym zakupie na raty rekordera DVD

Napisany przez ADMCI4
Dzień dobry, gdy byłem w zeszłym tygodniu w mieście, zastanawiałem się ponownie, jak już wiele razy wcześniej, nad zakupem nagrywarki DVD. Obecnie nie mogę sobie jednak pozwolić na taki sprzęt, więc musiałbym go sfinansować. To, co dotychczas powstrzymywało mnie przed zapytaniem o zakup na raty w danej sytuacji, to brak wiedzy na temat dokumentów, które musiałbym przedstawić. W moim zwykłym banku musiałem dostarczyć wypłaty do uzyskania kredytu. Czy więc zawsze muszę je nosić ze sobą, gdy jadę do miasta?

Napisany przez 2Escorpio
Wszystko zależy od banku partnerskiego danego sprzedawcy. Dodatkowo ważna jest wysokość kwoty.Więcej niż twoje dokumenty tożsamości, karta debetowa (nie karta kredytowa) i odcinek wypłaty nie będą potrzebne przy zakupie odtwarzacza DVD.PODKRESLENIE: Może po prostu zadzwoń i zapytaj? Wtedy będziesz dokładnie wiedział/a i nie musisz zabierać wszystkiego ze sobą. Możesz załatwić to bez osobistego przyjazdu.

Napisany przez ADMCI4
W zeszłym roku zakupiłem ekspres do kawy na raty. Podczas procedury finansowania pytano mnie o moje wynagrodzenie netto, ale nie musiałem tego udowadniać. Decydujące jest raczej sprawdzenie w Biurze Informacji Kredytowej (Schufa).

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata