Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Świadczenia i stawki w publicznym ubezpieczeniu zdrowotnym 2010

Napisany przez ADMCI4
Teraz musisz mi pomóc. Od czasu pamięci ludzkiej jestem ubezpieczony w obowiązkowym ubezpieczeniu zdrowotnym, którego składka obecnie wynosi 14,9%. Ponieważ ze względu na Fundusz Zdrowia stawki składek dla wszystkich kas powinny być takie same, chciałbym wiedzieć, czy oferowane świadczenia w każdej kasie są takie same. Czy są tu nadal różnice, i jeśli tak, która kasa oferuje najwięcej? Czy w związku z rokiem 2010 będą wprowadzone zmiany? Pozdrowienia, CommanderW

Re: Świadczenia i stawki w publicznym ubezpieczeniu zdrowotnym 2010

Napisany przez Mike Spezi
Teraz musisz mi pomóc zrozumieć. Od początku pamięci ludzkości jestem ubezpieczony w obowiązkowym ubezpieczeniu zdrowotnym, którego składka wynosi obecnie 14,9%. Ponieważ ze względu na fundusz zdrowia stawki składek dla wszystkich kas powinny być takie same, chciałbym wiedzieć, czy świadczenia oferowane przez każdą kasę są takie same. Czy istnieją tutaj jakieś różnice, a jeśli tak, która kasa oferuje najwięcej? Czy w 2010 roku będą jakieś zmiany pod tym względem? Pozdrawiam, CommanderW Cześć, Nadal istnieją różnice między GKVs! Nie potrafię ocenić, która jest lepsza, a która gorsza. Jedna płaci trochę więcej tutaj, druga trochę więcej tam. Ogólnie rzecz biorąc, katalog świadczeń stał się właściwie katalogiem usuwania. Co nas czeka w kolejnych latach, jest nadal nieznane! Na pewno nie będzie lepiej. Oznacza to, że przed nami kolejne zmniejszanie świadczeń lub podwyżki cen, albo jedno i drugie. Pozdrawiam Mike

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata