Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Metro - Metro

Napisany przez richard100
W poniższym artykule mowa jest o cenie. Ale jak jest z dalszą obsługą? Osobiście nie zamierzam już robić większych zakupów w Mediamarkt: według zasady przecież nie jestem głupi czy co??? ? Artykuły elektroniczne kupię tylko w specjalistycznym sklepie z odpowiednim personelem, który od razu będzie dostępny w przypadku awarii. Kupisz komputer w MediaMarkt i coś nie działa... zgubiony jesteś. ? Miałem ostatnio takie doświadczenia. Nigdy więcej.... Pozdrowienia Rich ? https://www.manager-magazin.de/geld/artikel/0,2828,394128,00.html

Napisany przez beta
Cześć Rich, większych zakupów nie robię w MediaMarkt. Ważne jest dla mnie dobre wsparcie. Ale zawsze warto zajrzeć na tę stronę: Różnice w cenie czasami są ogromne. https://www.preissuchmaschine.ch/ (Mój znajomy robi tak, że sprawdza najniższą cenę na tej stronie, a potem idzie z tym do Fust. Fust gwarantuje najniższą cenę.... oraz doradztwo i rabaty za płatność gotówką.... Odważny odważny, pewnie bym się nie odważył) W każdym razie czekam na niższe ceny wejściowe akcji Metro AG.... jest na mojej liście życzeń :-) :-) Pozdrowienia

Napisany przez ADMCI4
Beta pisze: Mój znajomy robi to w taki sposób, że szuka najniższej ceny na tej stronie internetowej, a następnie idzie z nią do Fust. Fust gwarantuje najniższą cenę.... Postanowiłem sprawdzić to w przypadku Mediamarkt za pomocą skanera, ponieważ również oni oferowali podobną gwarancję. Pokazałem im cenę Sony w Niemczech - bez efektu, gwarancja obowiązuje tylko w Szwajcarii. Inny przykład, już w zeszłym tygodniu zapytał mnie kolega, dlaczego pralki Miehle w Niemczech są o 1000 franków Szwajcarskich tańsze niż w Fust. Oczywiście, należy zwrócić uwagę na napięcie i natężenie prądu. Ale jednego nie zmieni. Ogólnie rzecz biorąc, wiele cen jest niższych w Niemczech, dlatego dostawca z Szwajcarii może udzielać dodatkowych rabatów. Jednak robi to tylko pod pewnymi warunkami, inaczej szwajcarska wyspiarka cenowa zatonie! Lancelot

Napisany przez beta
Jeśli Karstadt faktycznie zostałby zdjęty z giełdy, niektórzy mogliby przenieść się do Metro lub Douglas. Niemniej jednak są to tylko plotki, a jeśli tak by się stało, akcjonariusze musieliby najpierw poczekać na odprawę... a to może potrwać. Z Handelsblatt Ticker....: Karstadt-Quelle przed otwarciem sesji na giełdzie ustabilizowany --------------------------------------- Akcje Karstadt-Quelle w wtorek pozytywny komentarz analityka i plotki o możliwym wycofaniu się z giełdy znacząco zyskały na wartości. Na Lang & Schwarz ceny akcji wynosiły od 16,09 do 16,30 euro. Poprzedniego dnia zakończyły sesję Xetra z wzrostem o 1,84 procent, osiągając 15,53 euro. Banki oczekiwały lekkich strat na rynku ogólnym rano. Analitycy z Merrill Lynch podnieśli akcje koncernu detalicznego z Sprzedaj na Neutralny. Notowania akcji podwoiły się od najniższego poziomu z ostatnich 12 miesięcy w maju ubiegłego roku, pomimo poważnego ostrzeżenia zyskowności z lipca – napisali analitycy w aktualnej analizie. W porównaniu z danymi fundamentalnymi, akcje są przewartościowane: jednakże z uwagi na pozytywną sytuację informacyjną nie spodziewać się przeciwnego ruchu w kursie. Handlowcy wskazywali również na artykuł prasowy, który mógłby podnieść cenę akcji. Według informacji Financial Times Deutschland (wtorek), duzi akcjonariusze chcą wycofać firmę detaliczną z giełdy. Bank inwestycyjny Goldman Sachs ma być zobowiązany do przygotowania oferty odprawy dla wolnych akcjonariuszy, podaje artykuł. Bank nie chciał komentować. Karstadt-Quelle nie był dostępny dla komentarza. To podniesie cenę - powiedziano na rynku.

Napisany przez beta
Tak więc, już wystarczająco długo obserwowałem. Kupiłem małą porcję akcji Metro. Powody zostały już wielokrotnie wspomniane, .... Podatek VAT, większa częstotliwość odwiedzin centrów miast przez MŚ 06, dobra pozycja zagranicznego biznesu, odrzucenie Karstadtu, .... i po prostu nadzieja na zysk! ! ! 8) 8) 8) 8) Możliwe transakcje w przedziale 39 EUR - 42 EUR? Douglas pozostaje nadal pod obserwacją.

Napisany przez beta
Wymienione na sucho przyniosło rezultaty.... działało jak się spodziewałem. 3 dni i 6% - ok. Raczej będę przeskakiwać między Douglasem a Metro AG w przyszłości. One jakoś mi się po prostu podobają.... Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata