Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Przyznać prywatną pożyczkę?

Napisany przez vio255
Dzień dobry, krewny za granicą wybudował Dom (z pomocą rzemieślników) i teraz potrzebuje kredytu na izolację i okładzinę. Ponieważ w jego kraju oprocentowanie kredytów jest bardzo wysokie, a tak czy siak ma obciążenie związane z domem, chciałbym udzielić mu prywatnej pożyczki. np. 1% ror, 60 miesięcy okres kredytowania, np. 10 000 EUR. Jaki rodzaj spłaty byłby sensowny i najlepszy? Czy kredyt ratalny jako prywatna pożyczka jest rozsądny? A może lepiej zrobić to tak prosto, jak to możliwe? Wszelkie wskazówki na ten temat bardzo by mi pomogły. Dziękuję

Napisany przez vio255
Potrzebujesz dodatkowych informacji?

Napisany przez 2Escorpio
Hmm... Szczerze mówiąc, nie rozumiem pytania. Wiem, na co zmierzasz, ALE musisz sobie sam wyjaśnić z znajomymi, jaką spłatę chcą otrzymać.

Napisany przez vio255
Escorpio pisze: hm... Nie rozumiem pytania, szczerze mówiąc. Wiem, na co zmierzasz, ALE musisz to ustalić z Twoimi znajomymi, jaką spłatę chcą otrzymać?
Chcemy obydwoje miesięcznej spłaty ratalnej. Dla kwoty 10 000 EUR na 60 miesięcy. Chciałbym 1% odsetek, ponieważ chciałbym pokryć przynajmniej utratę wartości pieniądza w ciągu tego okresu. Moje pytanie bardziej dotyczy tego, jak powinienem zaprojektować spłatę. kredyt ratalny jest równy. Jak to zrobić w tym przykładzie wyżej? Nie jestem specjalistą od matematyki finansowej. Oprócz kredytu ratalnego, czy istnieje bardziej zwięzła metoda? Jeśli chodzi o pisemną umowę, potrzebuję również informacji. Co powinno być w niej zawarte? Czy musi być oficjalnie potwierdzone? Jak mogę wprowadzić poręczenie, jeśli nie byłoby możliwe spłacanie rat? Dziękuję, mam nadzieję, że tym razem lepiej się wyraziłem

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata