Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Straumann, Bobst

Napisany przez ManfredBali
Kupiłem Straumanna i Bobsta, ponieważ oba mają jeszcze braki do nadrobienia w odniesieniu do 52-tygodniowego najwyższego kursu. Ponadto kupiłem MVV (17.92), można go zostawić ze względu na dobrą stopę zwrotu (4.18%). Ten tytuł również ma dobre perspektywy na awans do MDAX. Conergy znowu mi uciekło po raz trzeci :-(

Napisany przez Simona
Nie martw się :cry: Z Straumannem jesteś w dobrych rękach :wink: Bobst jeszcze sobie przyjrzę, nie znam go tak dobrze, resztę też sprawdzę. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez ManfredBali
Cześć Simona, staram się pozyskać akcje z sektorów, które jeszcze mają potencjał do wzrostu. 1. Jednak sprzedałem akcje Von Roll (+16%). Jeszcze im nie ufam w pełni. 2. Zakupiłem natomiast: SKS Shanks (OCHRONA ŚRODOWISKA I RECYKLING) P/E 16.5 Dywidenda 3.52 Jednak to nie duża transakcja, bardziej dla dywersyfikacji.

Napisany przez Simona
Dzisiaj również wrzuciłem sobie do koszyka dawkę Straumanna, 302.-, następne liczby (2005) będą dobre (16.02.06). Znalazłem Bobsta, wydaje się w porządku. Ale nie skończyłem jeszcze studiów. Masz poprawną stronę internetową MVV? Z Von Roll rozumiem, jestem trochę niezdecydowany, obecnie też nie jest moim ulubieńcem. Zajrzę także do reszty. Ale nadal zajmuję się Micronas, gdzie wciąż widzę duży potencjał wzrostu. Pozdrawiam, Simona

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata