Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Maksymalny okres kredytowania samochodu

Napisany przez ADMCI4
To samo co każdego roku.....Zimą mój samochód zaczyna mieć tyle usterek, że mogę spodziewać się dość wysokiej sumy, jeśli teraz zaniosę go do warsztatu. Właściwie nawet nie jestem pewien, czy to wszystko jeszcze ma sens. Z tego powodu zastanawiam się nad finansowaniem nowego samochodu. Aby raty nie były zbyt wysokie, chciałbym, jeśli w ogóle, finansować przez możliwie długi czas. Kto może mi powiedzieć coś na temat maksymalnego okresu finansowania samochodu? Pozdrowienia, Kai

Napisany przez ADMCI4
Oferty różnią się w zależności od salonu samochodowego lub banku samochodowego. Najdłuższy okres spłaty, jaki kiedykolwiek widziałem, to 72 miesiące. Po tym czasie już prawie można kupić nowy samochód... Pozdrawiam, PeterPan

Napisany przez MThiemann
Cześć Kai712, dołączam do Twojego zdania. Istnieje możliwość uzyskania kredytów ratalnych na dłuższy okres (do 120 miesięcy). Jednak odradzam takie rozwiązanie w kontekście zakupu samochodu. Być może w ciągu tego względnie długiego okresu konieczne będzie nabycie nowego pojazdu, a pierwsza pożyczka nie zostanie jeszcze całkowicie spłacona. Uważam, że finansowanie samochodu powinno trwać maksymalnie 6-7 lat. Pozdrowienia M. Thiemann

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata