Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej psa

Napisany przez WuffWuff
Cześć wszystkim! Mam mały problem... Otóż: Od kilku dni mam 6-miesięcznego szczeniaka i szukam dla niego ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej. Wypróbowałem już kalkulatory ofert i odkryłem, że naprawdę nie mam pojęcia, na co powinienem zwracać uwagę (do tej pory zawsze zajmował się tym mój tata). ubezpieczenie powinno oczywiście nie być zbyt drogie, zapewniać dobrą ochronę i być dodatkowo łatwe w załatwianiu, bo po co mi ubezpieczenie, jeśli w razie potrzeby nie stawi mi się na wysokości zadania... Jestem otwarty na wszelkie wskazówki. DZIĘKUJĘ z góry!!! PS.: O ile wiem, nie jest to pies z listy zakazanych...

Napisany przez Mike Spezi
WuffWuff pisze: Cześć wszystkim! Teraz mam mały problem... Więc: Mam 6-miesięcznego szczeniaka od kilku dni i teraz szukam dla niego ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej. Wypróbowałem już kalkulator ofert i odkryłem, że naprawdę nie mam pojęcia, na co zwracać uwagę (dotychczas moim tatą zajmował się to za mnie). Oczywiście nie powinno to być zbyt drogie, ale nadal zapewniające dobre zabezpieczenie i dodatkowo bezproblemowe w realizacji, ponieważ po co mi ubezpieczenie, jeśli nie będzie chciało wypłacić odszkodowania... Jestem otwarty na wszelkie wskazówki. DZIĘKUJĘ z góry!!! PS.: O ile wiem, to nie jest to pies z wyszczególnionej listy...
Cześć Wuff... ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej właściciela zwierząt dla psa (nie niebezpiecznego ani podobnie klasyfikowanego) kosztuje nas: Składka normalna = 86,84 euro rocznie sektor publiczny = 71,79 euro rocznie pokryte ryzyka: szkody na osobach lub rzeczach, które są wynikiem zachowań zwierzęcia i za które jako właściciel lub wyznaczeni przez ciebie opiekunowie zwierzęcia musisz ponosić odpowiedzialność. Sumy ubezpieczenia: 5 mln euro łącznie na szkody osobowe i rzeczowe 1 mln na szkody majątkowe W razie potrzeby pytaj. Pozdrowienia mike

Napisany przez hs-makler
Cześć, przy wyborze odpowiedniego ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej właściciela zwierząt należy zwrócić uwagę na kilka rzeczy. Najważniejsze z nich to suma ubezpieczenia, ewentualna wartość udziału własnego, warunki ubezpieczenia danej firmy ubezpieczeniowej i wreszcie składka. Ocena składki musi oczywiście adekwatnie do tego odpowiadać relacji ceny do jakości. Suma ubezpieczenia: 10 000 000 € ogólnie na szkody osobowe, materialne i majątkowe. Wartość udziału własnego: brak Składka: 73,78 € rocznie wliczając podatek od ubezpieczenia Z poważaniem Heiko Schmidt ________________ Pośrednik HS www.hs-makler.de ________________

Napisany przez TigerExpert
Czy pies nie jest objęty ubezpieczeniem OC prywatnym?

TigerExpert pisze: Czy pies nie jest ubezpieczony w prywatnym ubezpieczeniu odpowiedzialności cywilnej? Pożyczki online tanie, porównanie kredytów od razu - www.speed-credit.de
Witaj Tygrysie, z którego zoo uciekłeś biedny tygrysie? Po raz kolejny dodajesz swoje trzy grosze tutaj i w innych postach, nie mając nawet najmniejszej wiedzy podstawowej. Chcieć wplątać zwierzę w ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej to już genialny pomysł!!! Najlepiej szybko wsadzić Tygrysa do klatki, zbudowanej przez ekspertów, żeby nie mógł więcej robić głupot.

TIGER / Akcja PIERWSZA!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata