Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: ubezpieczenie zdrowotne prywatne pomimo zwiększonego ryzyka choroby?

Napisany przez ADMCI4
Aktualnie zastanawiam się, czy prywatne ubezpieczenie zdrowotne może być dla mnie alternatywą dla coraz bardziej okrojonych świadczeń oferowanych przez publiczną kasę chorych. Od kilku lat cierpię na lekko podwyższone ciśnienie krwi, za które przyjmuję również leki. Oczywiście lekarz musi to również uwzględnić w swojej opinii. Czy prywatne ubezpieczenie zdrowotne może mnie z tego powodu odrzucić? A może dopłata będzie tak wysoka, że zmiana nie będzie dla mnie opłacalna? Pozdrowienia MikeP

Napisany przez Mike Spezi
MikeP pisze: Obecnie zastanawiam się, czy prywatne ubezpieczenie zdrowotne może być alternatywą dla coraz bardziej wyślubionych świadczeń oferowanych przez publiczną kasę chorych. Od kilku lat cierpię jednak na lekko podwyższone ciśnienie krwi, na które również biorę leki. Lekarz musi to oczywiście uwzględnić w swojej opinii. Czy prywatne ubezpieczenie zdrowotne może mnie z tego powodu odrzucić? A może dopłata będzie tak wysoka, że zmiana dla mnie w żadnym przypadku się nie opłaci? Pozdrawiam MikeP
Od Mikea dla Mikea, aby móc udzielić bardziej precyzyjnej odpowiedzi, potrzebujemy więcej informacji dodatkowych. Wiek, dotychczasowe problemy z wymienioną chorobą, czy jesteś zatrudniony z odpowiednimi dochodami powyżej granicy obowiązkowego ubezpieczenia, czy jesteś samozatrudniony, czy masz dzieci do ubezpieczenia, itp. Jeśli twoje wiek wstąpienia nie jest bardzo wysoki, zmiana na prywatne ubezpieczenie zdrowotne, nawet z dopłatą ryzykowną, może nadal być atrakcyjna. Chętnie odpowiem na dalsze pytania. Jeśli nie chcesz tu ujawniać, skorzystaj z prywatnej wiadomości na forum. Lub napisz do mnie bezpośrednio. Pozdrawiam Mike https://www.debeka.de/mia/Mike_Niedermeyer/

Napisany przez ADMCI4
Cześć Mike, tutaj Mike Dziękuję za Twoją odpowiedź. Pod koniec grudnia skontaktuję się z Tobą. Być może będziesz w stanie mi pomóc. Pozdrowienia MikeP (Wiek 43 lata)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata