Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Zmniejszenie klasy bezszkodowości w ubezpieczeniu samochodowym.

Napisany przez ADMCI4
Będę bardzo szczęśliwy, jeśli otrzymam odpowiedź na moje pytanie. Od kilku lat jeżdżę samochodem bez wypadków i w międzyczasie miałem 40% zniżki w ubezpieczeniu. Niestety, w zeszłym tygodniu uderzyłem w inne auto na czerwonym świetle. Szkoda moim zdaniem jest minimalna, ale i tak zgłosiłem ją mojemu ubezpieczycielowi. W rozmowie telefonicznej pracownik ubezpieczenia powiedział mi, że mogę spodziewać się obniżki aż do 100%. To przecież nie może być prawda, prawda? Czy mogę zdecydować się w późniejszym terminie opłacić szkodę z własnej kieszeni?

Re: Zmniejszenie klasy bezszkodowości w ubezpieczeniu samochodowym.

Napisany przez PI112
Cześć, że podwyższenie następuje po wypłaceniu odszkodowania, jest oczywiste. Podwyżka do 100% wydaje mi się bardzo skrajna, ale nie znając Pańskiej taryfy, trudno oszacować. Proszę poprosić swoje ubezpieczenie o obliczenie, ile wyniesie łączna podwyżka składki na przykład w ciągu kolejnych 5 lat, wtedy będzie Pan mógł zdecydować, czy dokonać płatności samodzielnie. Ogólnie rzecz biorąc, rozważyłbym, czy jestem właściwie ubezpieczony u firmy z takimi zasadami dotyczącymi podwyżek. Pozdrawiam, Chris

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata