Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Ustawa określająca terminy wypowiedzenia dla konta oszczędnościowego

Napisany przez ADMCI4
Faktycznie od dawna chcę się rozstać z moim obecnym bankiem, ponieważ jest po prostu zbyt drogi i od dawna nie oferuje mi już usług, których oczekuję. W internecie natrafiłem teraz na bank internetowy, który oferuje znacznie tańsze usługi. Zanim jednak udam się do mojego banku, chciałbym wiedzieć, jakie okresy wypowiedzenia muszę przestrzegać. Bank na pewno będzie chciał dalej przeciągać tę kwestię. Nie chciałbym dać się oszukać. Kto może mi pomóc? Pozdrowienia Pineaublanc

Napisany przez ADMCI4
Cześć Pineaublanc, gdy zmieniłem moje dane bankowe, wypowiedziałem umowę z trzymiesięcznym wypowiedzeniem. Wygląda na to, że jest to normalny ustawowy okres wypowiedzenia.

Napisany przez Doso
Rachunek bieżący nie ma okresu wypowiedzenia. Opłata za wypowiedzenie/usunięcie nie jest również dozwolona. Istnieją wyroki sądowe, które były całkowicie przyjazne dla konsumentów. Jednak przy zmianach konta, wydaje mi się, że uzasadniony jest okres przejściowy wynoszący kilka miesięcy.

Napisany przez VOL710
Zgadzam się w pełni z Doso. Konta bieżące można wypowiedzieć w dowolnym momencie. Opłaty są wtedy obliczane proporcjonalnie. Bank nie może zwlekać z zamknięciem konta. Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata