Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Złożenie wniosku o nowy PIN do karty kredytowej.

Napisany przez ADMCI4
W moich ostatnich wakacjach w Norwegii nie tylko korzystałem z karty kredytowej podczas zakupów, ale także w bankomacie, aby wypłacić gotówkę. Norwegia wydaje się nie być jednym z dotkniętych krajów, ale zdaje mi się, że byłoby bezpieczniej, gdybym dostał nowy PIN do mojej karty kredytowej. Czy mogę to po prostu zażądać, czy wymaga to nowej karty kredytowej? Pozdrawiam. Paulino74

Re: Złożenie wniosku o nowy PIN do karty kredytowej.

Napisany przez 2Escorpio
Z Twoim PIN-em nikt nie może nic zrobić bez Twojej fizycznej karty. Zmiana PIN-u bez konieczności wymiany karty jest możliwa w American Express. W przypadku karty EC / Maestro / Mastercard / Visa jest to obsługiwane tylko w bardzo niewielu przypadkach. Powodem jest to, że... American Express wydaje pieniądze tylko wtedy, gdy można nawiązać połączenie z ich serwerem, w związku z czym PIN jest także sprawdzany i NIE jest przechowywany na karcie. W przypadku Visa / Mastercard PIN jest przechowywany w 99% na karcie, ponieważ można również w trybie offline (jeśli bankomat nie może nawiązać połączenia z serwerem) wypłacić pieniądze w nagłych przypadkach. Jednakże kwota ta zazwyczaj jest mniejsza niż ta, która byłaby w innym wypadku możliwa. Firmy oferujące karty kredytowe zabezpieczają się, ponieważ karta może być już zablokowana lub przekroczone mogą być limity. Pozdrawiam, escorpio

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata