Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Ważność książki pojazdu jako zabezpieczenia dla finansowania samochodowego

Napisany przez ADMCI4
Cześć! Jestem na progu zakupu nowego samochodu za pomocą finansowania. Zanim dokonam ostatecznej transakcji, muszę jednak zadać tutaj pytanie dotyczące zabezpieczenia. O ile mi wiadomo, bank finansujący zatrzymuje dokument rejestracyjny pojazdu jako zabezpieczenie. Co się jednak stanie, jeśli mój samochód ulegnie wypadkowi i straci wartość? Czy bank w takim przypadku zażąda nowego zabezpieczenia, a co w sytuacji, gdy nie będę w stanie przedstawić odpowiedniego dokumentu? Pozdrowienia Ruben

Re: Ważność książki pojazdu jako zabezpieczenia dla finansowania samochodowego

Napisany przez 2Escorpio
Cześć Ruben, W zależności od banku i ceny samochodu nie zawsze konieczne jest zabezpieczenie na podstawie dowodu rejestracyjnego. Ponieważ jest to po prostu dodatkowy wysiłek dla banku. Załóżmy, że bank zatrzymałby dowód rejestracyjny, a ty uległbyś wypadkowi, w wyniku którego pojazd straciłby na wartości.... bank nie miałby o tym pojęcia podczas naprawy samochodu, ponieważ nie ma potrzeby korzystania z dowodu rejestracyjnego i sprzedawca również nie zgłosiłby tego do banku. Nawet jeśli bank się dowiedział... nie musiałbyś podawać nowych zabezpieczeń. Przynajmniej nie u solidnego banku. Załóżmy, że miałbyś wypadek ze szkodą całkowitą... bank wydałby dowód rejestracyjny dopiero po otrzymaniu pieniędzy za sprzedaż/wypłatę pozostałej kwoty do ciebie (zazwyczaj) i zrównałby to z ewentualnymi zaległymi kosztami/kredytem. Jeśli wartość pozostała po szkodzie całkowitej nie pokryłaby twojego kredytu, musiałbyś oczywiście nadal spłacać pozostałą kwotę kredytu. Pozdrowienia, escorpio

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata