Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: ERI

Napisany przez richard100
Ericsson wydaje się nie być tematem na tym forum. Śledź przebieg kursu tego tytułu tutaj na PF. Kiedyś kupiłem, niestety na SWX. Następnie został zdekontaminowany przez SWX i przeniesiony do Szwecji. Od tego czasu tytuł był praktycznie martwy. :cry: Nie sprzedałem go, ponieważ kwota była zbyt mała. Francuz nazwałby to znikomym... Teraz wydaje się, że tytuł powoli nabiera tempa. Mam nadzieję, że to jest trwałe. :lol: Pozdrowienia, Rich

Pieniądze zarobione, kurs spada ....... prawdopodobnie.... z powodu kochanych analityków? :lol: Pozdrowienia Rich https://moneycab.presscab.com/de/templates/?a=13358&z=2

Napisany przez ADMCI4
Ostrzeżenie o zyskach było słowem roku na giełdzie w 2001 roku. Być może oczekiwanie analityków stanie się tym dla 2006 roku.

Po początkowym zanurzeniu teraz ponad 1% w plusie. Pozdrowienia, Rich

Ericsson od jakiegoś czasu włączył turbodoładowanie. Odpadek w moim PF zmniejsza straty. Tak trzymaj. Może jeszcze wpadnie w zieloną strefę. Pozdrowienia, Rich

Napisany przez 2cybercrash
To miło, że ja z mojej strony nie jestem niezadowolony z pozostałych starych telefonów Alcatel.

cybercrash pisze: Cieszy mnie to, sam z resztą starych akcji Alcatel też nie jestem niezadowolony.
Tak, znowu te cholery sprzedaży w panice, które nic nie dają. (Zawsze potem tego żałowałem..) Cierpliwość jest podstawą na giełdzie. :lol: Pozdrowienia Rich

Przejęcie Marconiego obciążyło Ericssona w pierwszym kwartale 21.04.2006 08:31:01, AWP Basic German STOCKHOLM (AWP International) - Przejęcie konkurenta Marconiego obciążyło szwedzkiego dostawcę sprzętu telekomunikacyjnego, Ericssona, w pierwszym kwartale. Brytyjska firma przyczyniła się do wzrostu przychodów, ale akwizycja zmniejszyła zysk operacyjny o 600 milionów koron szwedzkich, jak poinformowała spółka w piątek w Sztokholmie. Z wynikiem operacyjnym wynoszącym 6,6 miliarda koron (około 710 mln euro), co oznacza stagnację w porównaniu z rokiem poprzednim, Szwedzi nie spełnili oczekiwań analityków. Prezes Carl-Henric Svanberg zapewnił jednak, że integracja Marconiego idzie zgodnie z planem. Klienci dobrze przyjęli połączenie - powiedział. Aby poradzić sobie z dużym napływem zamówień, pewne oszczędności zostały odroczne. W rezultacie planowane oszczędności zostaną zrealizowane nieco później niż pierwotnie zakładano. Według wcześniejszych informacji, w Marconim mogło zostać zlikwidowanych do 1300 miejsc pracy. Synergia wynikające z przejęcia będą w pełni wykorzystane od trzeciego i czwartego kwartału, powiedział Svanberg. Ericsson skorzystał w pierwszym kwartale z wprowadzenia technologii HSPD w ramach rozbudowy sieci UMTS. Dlatego przychody wzrosły o 24 procent do 39,2 mld koron (około 4,2 mld euro), z czego 2,9 mld koron przypadało na Marconiego. Podobnie jak zysk operacyjny, zysk netto pozostał na poziomie z poprzedniego roku, wynosząc 4,6 miliarda koron. Podczas gdy przychody były nieco wyższe od oczekiwań ekspertów, Ericsson znacząco nie spełnił prognoz dotyczących zysku operacyjnego. Svanberg przewiduje dalszy umiarkowany wzrost popytu na infrastrukturę telekomunikacyjną w bieżącym roku. Ericsson wzmocnił swoją pozycję na rynku zakupem brytyjskiego Marconiego. Kilka tygodni temu konkurenci Alcatel i Lucent ogłosili swoje połączenie.

ERI publikuje dzisiaj dane. Wydają się być dość dobre, ale kurs przed otwarciem rynku skierowany na południe. Pozdrowienia, RichSztokholm (aktiencheck.de AG) - Szwedzki dostawca sprzętu telekomunikacyjnego Ericsson (ISIN SE0000108656 / WKN 850001), największy na świecie producent sieci mobilnych, poinformował w piątek, że w czwartym kwartale oraz w całym roku zwiększył swoje obroty i zyski. Do wzrostu zysków przyczyniło się tutaj wspólne przedsięwzięcie Sony Ericsson. Według danych, zysk netto przed udziałami mniejszości w końcowym kwartale wyniósł 9,73 mld koron szwedzkich (SEK) lub 0,61 SEK na akcję, w porównaniu do 8,54 mld SEK lub 0,54 SEK na akcję w roku poprzednim. Zysk operacyjny i obroty wzrosły o 18 procent, odpowiednio do 12,2 mld SEK i 53,7 mld SEK.W całym 2006 roku zysk netto przed udziałami mniejszości wyniósł 26,3 mld SEK lub 1,65 SEK na akcję, w porównaniu do 24,3 mld SEK lub 1,53 SEK na akcję w 2005 roku. W najnowszych wynikach zawarte są koszty restrukturyzacyjne w wysokości 2,9 mld SEK oraz jednorazowy dochód w wysokości 3,0 mld SEK z trzeciego kwartału. Zysk operacyjny wzrósł o 8 procent do 35,8 mld SEK, a obroty o 17 procent do 177,8 mld SEK.Zarząd przeznaczy na zeszły rok finansowy proponowaną na walnym zgromadzeniu dywidendę w wysokości 0,50 SEK (w roku poprzednim: 0,45 SEK) na akcję.Akcje Ericssona (Sztokholm: ERICB.ST - Wiadomości) tracą obecnie na giełdzie w Sztokholmie 2,55 procent, a ich wartość wynosi 26,75 SEK. (02.02.2007/ac/n/a)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata