Re: Opłaty bankowe z tytułu domniemanej prośby o informacje z rejestru meldunkowego
Napisany przez ADMCI4 -
- pn lis 30, 2009 10:12 am
Cześć drodzy członkowie forum!
Mała anegdota na początek dnia: Razem z kredytem ratalnym bank udzielił mi kredytu odnawialnego bez konta osobistego, z którego mogę korzystać dowolnie. Otrzymałem wyciąg z tego konta, z którego wynika, że naliczono mi opłatę w wysokości 25,54 euro. W żadnym miejscu nie była podana przyczyna obciążenia moich środków. Dlatego zadzwoniłem do banku, a tam powiedziano mi, że koszty wynikają z zapytania z rejestru zameldowania. Czy przeprowadziłem się niedawno?
Okazuje się, że nie byli w stanie ustalić mojego adresu pocztowego. ?!? Po moich zastrzeżeniach, że mieszkam tutaj od jedenaście lat i dotychczas żaden problem nie wystąpił w kontaktowaniu się ze mną, obiecano mi anulowanie opłaty w wysokości 25,54 euro i przywrócenie jej na moje konto odnawialne.
Gdybym nie zapytał, bank zabrałby te pieniądze bez jakiejkolwiek widocznej przyczyny. Powiem tylko: ludzie, bądźcie czujni!!! Czy ktoś miał podobne doświadczenia?
Pozdrawiam, Pionier1