Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Zakładowe plany emerytalne dla praktykantów

Napisany przez Anonymouse
Hej ludzie, w innym miejscu na forum rozpocząłem wątek dotyczący mojego życia finansowego. Jednak w chwili obecnej skupiamy się głównie na BAV. Dlatego chciałbym zapytać, czy tutaj są eksperci, którzy mogliby mi pomóc. Muszę przyznać, że momentami jestem trochę przytłoczony... Wątek znajduje się tutaj: https://ci4.pl/forum/viewtopic.php?p=26748 Mam nadzieję, że to nie problem, że ponownie to tutaj zamieszczam. Mam nadzieję, że specjaliści od emerytur mogą mi pomóc. Pozdrowienia i dziękuję Anonimowy

Napisany przez hs-makler
Cześć, w zasadzie praktykant, który ukończył 18 lat, może zainwestować w bAV. Czy jednak ma to sens, to inna sprawa. Dla praktykantów istnieją inne opcje, jak np. funduszowe ubezpieczenia emerytalne, korzyści z majątku lub plany oszczędnościowe. Później, gdy kończysz praktykę, zarabiasz więcej pieniędzy i płacisz podatki, bAV może być w pewnych okolicznościach wskazane. Jednak wiele zależy od wielu czynników, które należy najpierw sprawdzić. Nie można ogólnie powiedzieć, co jest sensowne dla jednego i co nie. Z poważaniem Heiko Schmidt ________________ HS Makler HS Makler ________________

Napisany przez PI112
I kto umie czytać, ten jest oczywiście w lepszej sytuacji. Gdybyś poświęcił trochę czasu na śledzenie linku plakatu, to mógłbyś zaoszczędzić sobie raczej nieprzemyślanej odpowiedzi.

Napisany przez Mike Spezi
ja, ja ...... Najważniejsze, że szybko strzelone!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata