Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Podwyżka składek w prywatnym ubezpieczeniu zdrowotnym w 2010 roku bez górnej granicy.

Napisany przez ADMCI4
Od dwunastu lat jestem ubezpieczony w prywatnym ubezpieczeniu zdrowotnym. To ubezpieczenie teraz ogłosiło, że w przyszłym roku będzie musiało znacznie podnieść składki, ponieważ jego własne koszty również znacznie wzrosły. Teraz zastanawiam się, co mnie może czekać. Czy PKV ma prawo po prostu podnosić składki do góry bez limitu? Czy w związku z tym mam prawo do specjalnego prawa do wypowiedzenia umowy?

Re: Podwyżka składek w prywatnym ubezpieczeniu zdrowotnym w 2010 roku bez górnej granicy.

Napisany przez PI112
Cześć Holzwurm, ogólnie rzecz biorąc, twoje ubezpieczenie może podnosić składki, jak chce. Niemniej jednak możesz zakładać, że tutaj prowadzone są szczegółowe obliczenia, zwłaszcza w celu zapobieżenia wypowiedzeniom. Po podwyżce składki przysługuje ci prawo do natychmiastowego wypowiedzenia umowy. Niemniej jednak, jeśli naprawdę rozważasz zmianę, powinieneś mieć już nowe ubezpieczenie przed wypowiedzeniem obecnego. Przy zmianie, twoje obecne wiek zostanie wzięte pod uwagę jako punkt wyjścia, a także istniejące schorzenia. Po 12 latach w twoim obecnym ubezpieczeniu, różnica prawdopodobnie nie będzie zbyt duża, jeśli w ogóle. Jeśli masz dodatkowe pytania, śmiało się do mnie zgłoś. Ponadto mogę polecić Ci tutaj na forum MikeSpezi jako osobę kontaktową. Pozdrowienia, Chris

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata