Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków podczas częstych pobytów za granicą

Napisany przez ADMCI4
Drogi Forum! Jestem fotografem i z powodu mojej pracy podróżuję zagranicę co najmniej 4-5 razy w roku. Czasami do dalekich krajów, gdzie lecę samolotem, ale czasem też podróżuję pociągiem lub samochodem. Do tej pory wszystko było w porządku, ale chciałbym się ubezpieczyć na wypadek nieszczęścia lub choroby za granicą. Czy ubezpieczenie turystyczne na wypadek nieszczęścia lub choroby za granicą obowiązuje tylko na jedno podróż, czy można je zawrzeć na cały rok?

Re: ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków podczas częstych pobytów za granicą

Napisany przez PI112
Cześć HotShots, Poruszasz dwie kwestie, chorobę i wypadek. W przypadku choroby zalecam wykupienie ubezpieczenia zdrowotnego podczas podróży, które może pokryć koszty do maks. 6-tygodniowych pobytów za granicą, nawet kilka razy w roku. Koszty są bardzo przystępne i wahają się w granicach około 8€ rocznie, w zależności od dostawcy. Jeśli jesteś samozatrudniony i masz prywatne ubezpieczenie zdrowotne, ubezpieczenie zdrowotne podczas podróży może być już zawarte, to samo dotyczy osób ubezpieczonych prywatnie z dodatkowym ubezpieczeniem, w tym przypadku proszę zapytać. ubezpieczenie od nieszczęśliwych wypadków ma sens nie tylko za granicą, ale zawsze. Ponieważ wypłaca zawsze, niezależnie od tego, gdzie coś się stanie. W razie dodatkowych pytań, proszę się do mnie zgłosić. Pozdrowienia, Chris

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata