Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt dla studenta?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, jestem w ostatnim semestrze moich studiów i pilnie potrzebuję trochę dodatkowych pieniędzy na ostatnie miesiące. Problem polega na tym, że jestem na 15 semestrze, więc wiele instytucji wypada. KfW byłoby opcją, ale pobierają ponad 200€ opłaty manipulacyjnej, co oczywiście znacznie podnosi efektywny oprocentowanie na te kilka miesięcy. Czy ktoś zna bank, który i tak mnie chce? ;-) Dziękuję

Napisany przez hs-makler
Cześć, jeśli nie masz stałego dochodu, trudno będzie otrzymać kredyt. Najlepiej porozmawiać po prostu z bankiem. Jeśli nie potrzebujesz dużo pieniędzy, może być bardziej sensowne skorzystanie z debetu. W przypadku ofert z opłatami za przetwarzanie zawsze trzymaj ręce z dala. Z poważaniem Heiko Schmidt ________________ HS Makler www.hs-makler.de ________________

Napisany przez VOL710
Cześć,Możesz ubiegać się o kartę barclaycard dla studentów.W pierwszym roku jest ona bezpłatna, a musisz spłacić tylko 5% swojego rachunku miesięcznie.Karta kredytowa Barclaycard dla studentów. Pozdrowienia

Napisany przez Finanzmaus
Cześć, uważam, że pomysł z kartą kredytową wcale nie jest zły. Po pierwsze, tutaj nie ma (prawie żadnych) odsetek, a po drugie jest się bardziej elastycznym. Z drugiej strony nie polecałbym debetu, ponieważ jeśli nie ma się banku z relatywnie niskimi odsetkami za debet lub nie znajdzie się takiego, to może naprawdę głęboko sięgnąć do kieszeni. Mój tip: DKB oferuje również kartę kredytową (bezpłatnie), do której należy również konto (również bez opłat). Ewentualny debet na koncie jest obecnie oprocentowany tylko na poziomie 7,9 procent. Karta Visakarte moim zdaniem jest również dostępna dla studentów (oczywiście z odpowiednio dostosowanym limitem). Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata