Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy podatkowe, takie jak podatek od zysków kapitałowych, podatek dochodowy od kapitału, podatek od nieruchomości i wiele innych.

Re: Czy zwrot Solidaritätszuschlag w 2010 roku jest realistyczny?

Napisany przez ADMCI4
Zostałem poinformowany przez media, że pobieranie opłaty solidarnościowej w związku z podatkiem dochodowym może być niezgodne z konstytucją przez tak długi okres czasu. Czy mamy naprawdę realistyczne szanse, że od 2010 roku nie będziemy musieli już płacić opłaty solidarnościowej? Co oznacza to, że wszystkie zeznania podatkowe z lat 2005 są tylko wstępne? Czy to również dotyczy zeznań podatkowych, dla których już otrzymano ostateczny zawiadomienie podatkowe? Czy to oznacza, że możemy być ewentualnie zwrotu wszystkich opłat solidarnościowych od 2005 roku? To by był bardzo miły deszcz!!! Sknerus

Napisany przez ADMCI4
Czy nikt nie może mi odpowiedzieć???

Napisany przez ADMCI4
Wszystko, co dotąd przeczytałem: We wszystkich już wydanych decyzjach podatkowych nie ma już więcej zmian (= pech). Dla lat 2009 i 2010 pozostawię decyzję w tej kwestii otwartą (albo z urzędu, albo na drodze odwołania), chyba że pieniądze zostaną zwrócone przez banki dla uproszczenia. Będę również wdzięczny za dalsze informacje! Z poważaniem

Napisany przez ADMCI4
HALLORNRNMyślę, że najpierw trzeba stworzyć odpowiednie ramy prawne, aby zlikwidować dopłatę solidarnościową. To może potrwać lata. Jednakże nacisk polityczny na rząd rośnie ciągle.NRNMFG

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata