Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Czy ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej jest ważne za granicą?

Napisany przez ADMCI4
Cześć drodzy eksperci forum! Moja córka planuje rozpocząć studia w Hiszpanii od nadchodzącego semestru. Aby zapewnić sobie zakwaterowanie, dostęp do uczelni, itp., potrzebuje potwierdzenia ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej. Ma 23 lata i do tej pory zawsze była objęta naszym rodzinym ubezpieczeniem OC. Czy to ubezpieczenie obowiązuje również za granicą i jeśli tak, jak długo jest ważne? Słyszałem, że ubezpieczenia OC dla ubezpieczonych za granicą mają ważność tylko do roku. Czy to prawda? Pozdrowienia, Chortenor

Re: Czy ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej jest ważne za granicą?

Napisany przez PI112
Cześć Tenor, niestety nie jest możliwe udzielenie dla Ciebie ostatecznej odpowiedzi. Na rynku działa zbyt wiele ubezpieczeń, a bez podania konkretnego ubezpieczenia możemy jedynie szacować, które z nich masz obecnie. Skutecznym środkiem będzie skontaktowanie się z odpowiednim pośrednikiem. Zapytaj, pokaż odpowiedni zapis w warunkach, sprawdź, czy Twoja córka jest w ogóle ubezpieczona razem z Tobą. Ja mogę mówić tylko w imieniu mojej firmy, oferujemy pobyt za granicą do 3 lat. Jeśli masz więcej pytań, śmiało się do mnie zgłoś. Pozdrowienia, Chris

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata