Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Czy wartości emisji samochodów są ważne dla podatku od pojazdów mechanicznych w 2010 roku?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, właśnie zrobiłem prawo jazdy i chcę kupić samochód w przyszłym roku, moja babka mnie w tym wspiera. Oczywiście koszty, takie jak podatek i ubezpieczenie, powinny być jak najniższe, ponieważ jestem jeszcze w trakcie nauki i nie mogę sobie na to pozwolić. Dlatego zwracam uwagę także na model pojazdu. Interesują mnie szczególnie emisje samochodu i czy mają one wpływ na wysokość podatku drogowego. Jeśli tak, chciałbym również wiedzieć, jakie samochody mają niskie emisje. Bardzo wam dziękuję GrafDunkel

Re: Czy wartości emisji samochodów są ważne dla podatku od pojazdów mechanicznych w 2010 roku?

Napisany przez PI112
Cześć, dopóki kupujesz pojazd z datą pierwszej rejestracji przed styczniem 2009 roku (jeśli się mylę, proszę o krótką informację), wartości emisji nie odgrywają roli. Podatek będzie nadal obliczany według znanej reguły pojemność x stawka podatku. Pozdrowienia, Chris

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata