Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Viisage przejmuje Identix

Napisany przez 2cybercrash
Viisage figuruje na mojej liście do prania od wielu miesięcy, kurs wydaje się zachęcający, ale firma nadal odnotowuje straty, wynoszące 9 milionów dolarów rocznie. Dzisiaj pojawiła się informacja, że za 770 milionów dolarów przejęto firmę Identix, która również odnotowuje około 10 milionów strat rocznie. Obie firmy działają w branży rozpoznawania/identyfikacji osób, takich jak odciski palców czy skanowanie wizualne. Po zamachach z 11 września ta branża była szeroko dyskutowana. W tej branży niekoniecznie trzeba osiągać zyski lub prowadzić dochodową działalność, akcje i tak są kupowane, a kursy rosną (zamówienia rządowe). Pojawiała się także informacja, że rzekomo w drugiej połowie 2006 roku powinny pojawić się zyski. Kurs Viisage spadł około 10% i powoli się odbija. Nadal jest na liście do prania. Jeśli zlecenia zaczną napływać, może się poprawić?

Re: Viisage przejmuje Identix

Napisany przez beta
Jeszcze niedawno miałem TIVO (potencjalnego kandydata do przejęcia). Miałem nadzieję na jakieś ogłoszenie podczas CES w Las Vegas... nic z tego. Dziś sprzedane z zyskiem 5%..... A co widzę w głębi mojej listy obserwowanych: IDNX +25% Chciałem je już od dawna, ale zawsze jakoś przegapiłem... Ależ to irytujące. Inny raz będzie... :cry:

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata