Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Czy możliwy jest swobodny wybór ubezpieczenia turystycznego podczas dalekiej podróży?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, Za dwa miesiące planuję podróżować z przyjaciółką do Nowej Zelandii na około cztery tygodnie. Wszystko jest już prawie gotowe, ale wybór ubezpieczenia podróżnego sprawia nam trochę trudności. Naprawdę chcielibyśmy mieć pewność, że w razie potrzeby możemy polegać na solidnym ubezpieczeniu. Dlatego chcielibyśmy wybrać ubezpieczenie, które nie jest już zawarte w cenie biletu. Kto może polecić względnie niedrogie, ale solidne ubezpieczenie na podróż zagraniczną? Pozdrowienia Mimi1983

Re: Czy możliwy jest swobodny wybór ubezpieczenia turystycznego podczas dalekiej podróży?

Napisany przez hs-makler
Cześć, w zasadzie istnieje swobodny wybór przy zawieraniu ubezpieczenia zdrowotnego podczas podróży. Nie mogę jednak dokładnie doradzić w tej kwestii, ponieważ nie wiem dokładnie, czego oczekujesz. Czy mieszkacie razem? Czy oboje macie ubezpieczenie zdrowotne na podstawie ustawy? Dobre ubezpieczenie zdrowotne podczas podróży kosztuje około 15 € od osoby lub 30 € za oboje rocznie. Z poważaniem Heiko Schmidt ________________ Pośrednik HS www.hs-makler.de ________________

Napisany przez Mike Spezi
Mimi1983 pisze: Witaj, za dwa miesiące planuję podróżować z przyjaciółką do Nowej Zelandii na około cztery tygodnie. Wszystko jest już praktycznie przygotowane, ale wybór ubezpieczenia podróżnego sprawia nam trochę bólu głowy. Chcielibyśmy być pewne, że w razie potrzeby możemy polegać na niezawodnym ubezpieczeniu. Dlatego chcielibyśmy wybrać ubezpieczenie, które nie jest już zawarte w cenie podróży. Kto może polecić stosunkowo tanie, ale jednocześnie niezawodne ubezpieczenie na podróż daleką? Pozdrawiam Mimi1983
Witaj Mimi, dodatkowe ubezpieczenie podróżne można zawrzeć w każdej prywatnej ubezpieczalni zdrowotnej, zazwyczaj także w funduszach ubezpieczeń zdrowotnych, które mają partnera kooperacyjnego wśród prywatnych ubezpieczalni zdrowotnych. Jeśli już masz prywatne pełne ubezpieczenie, dodatkowe zabezpieczenie zazwyczaj nie jest konieczne, ponieważ stawki zwykle obejmują obszar światowy. Jednak dodatkowe ubezpieczenie może być nadal sensowne. Jeśli w prywatnej ubezpieczalni zdrowotnej masz prawo do zwrotu składek po roku bez wypłaty świadczeń, straciłbyś to prawo w przypadku zgłoszenia świadczeń, które powstały podczas podróży wakacyjnej. Ale mając dodatkowy tarif, możesz korzystać z tych świadczeń bez ryzyka utraty zwrotu składek. Dlatego każdy ubezpieczony prywatnie otrzymuje ode mnie zawsze także dodatkowy tarif podróży zagranicznej. U nas kosztuje on 6 euro rocznie, obejmuje wszystkie niezbędne świadczenia i można z niego korzystać przez 70 dni w roku. Pozdrawiam Mike

Napisany przez PI112
Myślę, że Tygrys i Makler HS to ta sama osoba. W swoich jaśniejszych chwilach Tygrys nazywa siebie Maklerem HS.

Napisany przez hs-makler
@PI112: Bardzo interesujący post. Niestety, muszę cię rozczarować. Aby to sprawdzić, sugeruję wysłanie wiadomości do administratora tego forum z prośbą o sprawdzenie zgodności adresów IP. Co sądzisz o tym pomysle? Zalecam również, abyś najpierw przemyślał swoje pisanie, zanim opublikujesz post.

Napisany przez 2Escorpio
PI112 pisze: Myślę, że Tiger i HS-Makler to ta sama osoba. W jego jaśniejszych momentach Tiger nazywa siebie HS-Maklerem.
TigerExpert i HS_Makler nie są tą samą osobą. Pozdrawiam, escorpio

Napisany przez PI112
Escorpio pisze: TigerExpert und HS_Makler są dwiema różnymi osobami pozdrawiam Escorpio
Nie zakładałem tego. Ten zdanie miało uświadomić z uśmiechem, co sądzę o jakości wpisów tych dwóch autorów.

Napisany przez hs-makler
No cóż, może najpierw pomyśl, potem napisz. Ale skoro znamy się osobiście, wiem, jak interpretować Twoje wpisy. Bez względu na sens i cel niektórych z nich ;-).

Napisany przez PI112
hs-makler pisze: No cóż, może najpierw pomyśl, potem napisz. Ale skoro znamy się osobiście, wiem, jak należy interpretować Twoje wpisy. Pomijając sens i cel niektórych wpisów ;-).
Muszę tu coś wyjaśnić: Nie znam cię osobiście ani w żaden inny sposób. Dlatego nie jesteśmy jeszcze na "ty". A może się bawiliśmy razem w piaskownicy? Ale jako ciekawa osoba z pewnością interesuje mnie, jak należy rozumieć moje wpisy i jakiego celu one służą.

Napisany przez Mike Spezi
hs-makler pisze: Hej, może najpierw pomyśl, a potem napisz. Ale skoro się osobiście znamy, wiem, jak interpretować Twoje wpisy. Pomijając sens i cel niektórych wpisów ;-).
Tak więc gorąco zalecam Ci najpierw dokładnie przeczytać to, co sam piszesz. To nie do końca perfekcyjna pisownia literacka. Pozdrawiam mike

Napisany przez 2Escorpio
Mężczyźni, teraz już wystarczy

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata