Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Czy nastąpiła zmiana opłat za zwroty polecenia obciążenia w Sparkassen?

Napisany przez ADMCI4
Wczoraj z przerażeniem i oburzeniem zauważyłem podczas bankowości internetowej, że teraz musiałem zapłacić 5,50 euro za każdą zwróconą polecenie zapłaty w moim banku oszczędnościowym. Te pozycje są również wyraźnie i odrębnie wyświetlane niż wcześniej. Czy ktoś może wyjaśnić mi, dlaczego tak się dzieje i dlaczego klient nie jest o tym informowany? Bank oszczędnościowy zarabia na tym kupę pieniędzy. W przypadku nakładania się płatności po prostu zwracają polecenie zapłaty i zarabiają 5,50 euro. Szczerze mówiąc, uważam to za bezczelne! Chciałbym wiedzieć, czy wszystko odbywa się zgodnie z przepisami?!? Jörn2424

Napisany przez 2Escorpio
hm... o co dokładnie chodzi? Czy jesteś osobą, która próbuje obciążyć konto, czy też osobą, od której próbowano obciążyć środki, ale transakcja została odrzucona z powodu braku środków na koncie?

Napisany przez Doso
Kto pisze na forach internetowych i nadal jest klientem Sparkasse, jest sam sobie winien.... Istnieje wystarczająco wiele alternatyw. DKB ING-Diba - spróbuj poszukać w Google?

Napisany przez 2Escorpio
Piszę także na forum internetowym i mam konto w Sparkasse... gdzie tu może być problem?

Napisany przez yamahama
Ośmielę się wątpić, że Sparkasse nie ogłosiła zmiany opłat. Może nie krzyczała na cały świat... jasne. Ale zmiany kosztów są (już) praktycznie obowiązkowe do zgłoszenia. Zmiana opłat mogła np. iść w parze z nowymi regulaminami... ale to tylko moje spekulacje.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata