Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na tematy związane z pracą i zawodem.

Re: Planowanie pracy w USA.

Napisany przez ADMCI4
Po długim namyśle postanowiłem, że w przyszłym roku podejmę odważny krok i przez dwa lata wyjadę do USA w celach zawodowych. Będę tam pracował dla niemieckiej firmy, która zapewni mi także małe mieszkanie. Jednakże muszę przyznać, że trochę przytłacza mnie organizacja tego wszystkiego. Na przykład nie wiem, czy muszę wykupić inne ubezpieczenie zdrowotne, będąc przez tak długi czas w USA. Czy powinienem zachować moje obecne mieszkanie i wynająć je podczas mojego wyjazdu, czy może lepiej zrezygnować z niego i później poszukać nowego? Kto ma dla mnie cenne wskazówki dotyczące USA? Dziękuję!!

Re: Planowanie pracy w USA.

Napisany przez theo85
Do ubezpieczenia zdrowotnego: Twoje ubezpieczenie prawdopodobnie oferuje dodatkowe zabezpieczenie za granicą, ale mimo to najprawdopodobniej będziesz musiał zapłacić z góry w USA. Pieniądze zostaną jednak zwrócone w Niemczech. Musisz również zwrócić uwagę na wysokość odszkodowania i zakres pokrycia. Myślę, że pracodawca również musi cię ubezpieczyć, jeśli pracujesz na pełny etat. W kwestii mieszkania: Teoretycznie możesz je wynająć podnajmując innym, ale jeśli nie jest to mieszkanie własnościowe, a jedynie do wynajęcia, możesz naruszyć prawo. Jeśli planujesz być dłuższy czas poza miejscem zamieszkania, rozwiązanie umowy najmu wydaje się rozsądne. Wyobraź sobie, że trafisz na nieuczciwego lokatora? To nie skończyłoby się dobrze dla ciebie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata