Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie hipoteczne.

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim, mam pytanie. Moja partnerka i ja chcemy kupić Dom. Wartość nieruchomości wyniesie około 180 000 €. Moja partnerka ma jeszcze otwarte kredyt samochodowy w wysokości około 8 000 euro. Oboje razem zarabiamy około 3 300 euro netto. Jak wygląda kwestia pełnego finansowania? ... Czy nasze dochody są zbyt niskie na taką nieruchomość? Naszym pomysłem było połączenie nieruchomości + koszty dodatkowe + spłata kredytu samochodowego jako suma kredytu w wysokości 200k.

Re: Finansowanie hipoteczne.

Napisany przez MThiemann
Cześć Steve, na pierwszy rzut oka podane przez Ciebie dochody wydają się wystarczające, aby sfinansować tę transakcję (jeśli nie uwzględnimy dodatkowych miesięcznych wydatków, takich jak alimenty czy kolejne raty kredytu). Miesięczna rata kredytu na pełne sfinansowanie, które Cię interesuje, wynosi około 1.015 EUR przy mieszanym oprocentowaniu około 4,776% (już wliczono w to kredyt subordynowany). Jednak radzę Ci nie łączyć spłaty kredytu samochodowego ze spłatą kredytu hipotecznego. Przy 1% spłaty kredytu będziesz spłacał przez około 33 lata. W tym czasie finansowałbyś również samochód. Moja rada: lepiej skorzystaj z kredytu ratalnego do spłacenia kredytu samochodowego, aby osiągnąć jak najkorzystniejsze warunki spłaty i zmniejszyć okres spłaty. To ma również pozytywny wpływ na Twoje finansowanie nieruchomości. Na mojej stronie internetowej znajdziesz porównywarkę kredytów ratalnych online, dzięki której możesz porównać oferty kilku banków. Finansowanie nieruchomości bez spłaty kredytu samochodowego to miesięczna rata około 946 EUR! Pozdrowienia M. Thiemann

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata